<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » 【Hi-Fi音響急症室】有問必答
返回列表 回復 發帖
Originally posted by RyuII at 2005-4-25 20:42:
如果唔買多個 woofer, 可唔可以買個好 d o既 center?
邊個會比較經濟 d ?
當然可以啦,但靚聲既起碼要4500以上,4500以下既換左都等於冇換,最經濟都係買個
千靚二千蚊既woofer,
不過買多個 woofer 個問題係要預多個位放 speaker,
如果 $4500 都可以考慮
Originally posted by RyuII at 2005-4-25 23:06:
不過買多個 woofer 個問題係要預多個位放 speaker,
如果 $4500 都可以考慮
KLIPSCH RC-35

或用KLIPSCH RB-35一對做CENTER,5000蚊有找

[ Last edited by DrChik on 2005-4-26 at 12:10 AM ]

300 x 325 PIXEL下載

哈,,
我仲讀緊書..
好細個..
但係好鐘意聽音樂..
metal,funk,jazz,r&r,r&b我都好鐘意
不過靚仔玩既,,
拜託問下,有冇d幾千蚊,,
或者可以一舊舊儲齊
come聽一d拆野既 hi-fi ga=
thz!!!
Originally posted by hin169 at 2005-4-28 00:03:
哈,,
我仲讀緊書..
好細個..
但 ...
首先多謝你既支持先,我細個果時都係一部微型Hi-Fi走天涯,我覺得微型Hi-Fi會適合你多一D
咁你會用黎炸機一或係普通聽歌呢?
我兩樣都會ga!..
聽歌真係睇心情ga有時..
咁有無冇d咩牌子甚至咩型號又平又好玩ga>?
Originally posted by hin169 at 2005-4-28 01:39:
我兩樣都會ga!..
聽歌真係睇心情ga有時..
咁有無冇d咩牌子甚至咩型號又平又好玩ga>?
以下呢兩個牌子分別有mine hi-fi & mine 5.1 hi-fi,我建議你選 mine 5.1 hi-fi,
鐘意聽歌通常都會有d live vcd\dvd,用 mine 5.1 hi-fi就包你點玩都得,當然用
mine hi-fi 聽歌就會靚聲d,但 mine 5.1 hi-fi就比較全面,睇戲,聽歌,打機,all in one,
DENON既就比較耐用同炸得,其次既係ONKYO,KENWOOD,其他牌子就名大過實.
型號方面都沒有一定的,以上牌子高於 $ 4000蚊 既都可信賴,最重要的就是買機
時試多D,比較一下,令你覺得有深刻引像的那部,就是那部,相信自己的耳朵

500 x 375 PIXEL下載

740 x 397 PIXEL下載

350 x 202 PIXEL下載

450 x 152 PIXEL下載

TEST

[ Last edited by DrChik on 2005-4-29 at 01:03 AM ]
唔該哂呀!!!
Originally posted by hin169 at 2005-4-29 03:15:
唔該哂呀!!!
冇相干,有問題可除時搵我,希望可幫到您
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » 【Hi-Fi音響急症室】有問必答

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。