<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [討論] 您覺得有"性"先,定有"愛"先!!![ta+]
返回列表 回復 發帖
"咁如果曾經o係一段愛情到做左一d錯事
下一段愛情會唔會有報應呢? "

嘩...........中晒
Originally posted by michael~~ at 2005-5-1 04:13 PM:
"咁如果曾經o係一段愛情到做左一d錯事
下一段愛情會唔會有報應呢? "

嘩...........中晒
你有報應咩………???
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
Originally posted by trista_cheong at 2005-5-1 07:02 PM:

你有報應咩………???
我唔知算唔算報應,只不過...我覺得兩個相愛ge人應該會係埋一齊....但係並唔係架...
係埋一齊反而可能會覺得痛苦....
我仲覺得愛係應該包容一切...包括樣貎,性格,等等la......
原來都唔係...........
問過幾千個男男女女~可能大部份都會答唔睇樣..但係....事實真係咁樣,佢地真係唔睇咩?
e+d男仔女仔冇feel可以拍,當愛情是一種遊戲.....

不信天長地久,只信曾經擁有.....
Originally posted by michael~~ at 2005-5-1 07:40 PM:

我唔知算唔算報應,只不過...我覺...
講清楚d可以試下幫你…
Originally posted by toro at 2005-5-1 07:50 PM:

講清楚d可以試下幫你…
兩人相戀的開始,就是一場心理戰的揭幕....(因為我和她是有性先)???

我的朋友講:有人會處理得相當好,一開始便用了懷柔政策,令對方乖乖降服於你的裙下~
亦有人會處於短暫的和平狀態,很少事便對對方猜忌,什至大打出手後,雙方滿身傷痕的
結束這場戰爭(是不是兩個人天角一方)??????:cool::cool::cool:

Originally posted by michael~~ at 2005-5-1 08:11 PM:

兩人相戀的開始,就是一場心理...
其實可能係你將愛情攪得太複雜,同埋用太重嘅機心去睇你嘅情人,咁樣你拍親拖都會好辛苦,試下唔好將段關係變左攻防戰,咁大家都會舒服d

積極回應  +5
Originally posted by toro at 2005-5-1 08:17 PM:

其實可能係你將愛情攪得太複雜,同...
你會不會猜忌對方???
當大家分開很長時間...........(三,四,個月果隻)
你地點睇???????
Originally posted by michael~~ at 2005-5-1 08:30 PM:

你會不會猜忌對方???
當大家分開很長時間...........(三,四,個月果隻)
你地點睇???????
我好少,我同女友對對方一向幾坦白,無d咁複雜嘅嘢
恭喜  恭喜
今你好好珍措人家啦..
講起呢d野~我有野想講下~對於我o既講拍拖唔應該有性~其實大家討論緊o既都係關於婚前性行為~我地中國人對自己伴侶o既感情係帶住"關懷", "顧念"~我地o既愛係尊重住對方~無論邊一方面都係咁......如果你對你個伴侶話咁快就有性o既話~你已經唔尊重方, 就算對方認承同你啅~

係, 大家可能會講性可以令兩個人之間o既關係昇華, 可以令感情更進一步, 但係一日未結婚, 一日都唔知你身邊o既伴侶係你終身伴侶~講到哩到~大家亦可能會講就算結左婚都會離婚~呢樣就係現代人對婚姻o既錯誤睇法~結婚之前應該認定自己的終身伴侶共同行完下半身的路, 但係而家o既人大部分都認為係比對方一個肯定, 佢地可能認為結婚之後仍然可以互相摸索~事實並唔係咁~婚姻之後o既摸索係摸索兩個人的未來了......

第二~如果真係可以令兩個人之間o既關係昇華o既話, 點解唔可以結婚之後先昇華呢? 既然你咁愛佢, 不如就o係拍拖o既時候尊重對方, 到左結婚之後, 再冇任何隱瞞o既時候先開始進行哩一樣彼此信任o既行動, 開始哩一項偉大同美好o既工程

所以我一直都唔支持婚前性行為, 更況性同愛邊樣行先
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [討論] 您覺得有"性"先,定有"愛"先!!![ta+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。