<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/21吹水加分題] 依家澳門勁過香港, 有冇攪錯?!!
返回列表 回復 發帖
我同個澳門朋友上個月去美國﹐個鬼佬問我地邊樹黎﹐我話HONG KONG﹐我朋友話MACAU﹐個鬼佬吾明仲問翻轉頭“WHERE IS ‘蜜9’﹖”
( `4 L7 Y# Q$ ]; ^, e3 b: e我朋友望主我苦笑話“唉﹐做澳門人真係ON9喇”
6 [& i) Q$ V. ]; a+ Q: n" F5 f0 e做香港人係我既榮耀﹐就算衰既﹐我都會努力撐﹐起馬有鬼佬識我地。! V$ N+ o3 z3 p! r" w4 x# u
, t$ K: b) K' C/ f" g5 K* G
[ Last edited by vivienna on 2005-5-16 at 01:19 AM ]
Originally posted by yutik at 2005-5-16 01:55 AM:
* p" T: a5 u1 P  L5 ~" }& M我地身為香港人(中國人), 唔應該因為鬼佬識我地而覺得自豪
  x  X- y3 i( p/ n8 ]而澳門人更不應因為鬼佬唔識而自卑- v/ c, h+ q% |4 p* K# ~1 O% z" S
我地要以自己係中國人而傲!!!( b! |3 x  n6 w3 R. S
勢不當東亞病夫
7 S0 s4 Z7 |# b你講得好岩﹐認真地講﹐我曾經有個澳門朋友好鬼自大﹐有次距踩我地香港﹐我慶合合同距噪﹐跟主就反左面。
Originally posted by truelove at 2005-5-16 04:09 AM:* N+ I7 g- s/ f3 R; Q, B6 E
澳門除左賭場同夜總會之外.' [2 I- c3 @7 V- e5 |
我諗唔到有咩特別出名喎 =D
, k6 o: g: c% f! J9 k( D& WD女仔都醜樣D
Originally posted by honeyharajuku at 2005-5-16 05:40 AM:+ Y9 g4 C. B6 K5 r3 A1 K
既然澳門真係咁差....
7 r% |" C2 F) T& i& @% i. a% a9 |# d
我諗極都唔...
0 K: d$ {$ }  r. h, E1 }甘咪正明澳門人碌7甘
Originally posted by 老鬼X at 2005-5-16 08:57 PM:
, [# v' e/ ~# V* _6 B9 w: \* B我認為董伯伯係做得唔好 只係0係阿何...
: V* \/ d9 _4 U# P  U: u
澳門細﹐就算金融風暴都無距地份﹐仲有何生跟本唔係善男信女。第時再多D賭場出黎之後﹐成個澳門就會好似被黑幫操控架喇﹐但經濟真係會好落去。同時好多香港人都會因為甘而家破人亡﹐益曬D貴利
! K, h0 ?* E% y" X; ]/ T4 O, y9 U% W: O* c- W5 B4 ~$ j
[ Last edited by vivienna on 2005-5-17 at 02:34 AM ]
Originally posted by 代仔 at 2005-5-19 03:41 PM:
8 ^0 ]$ e' L; ]6 W香港人係度踩澳門人..同樓上聽到既澳...
$ ~; J6 ]4 [, ^/ t* Z5 H( G+ |' L
係﹐我地身為大阿哥﹐應該大方少少。。。否則外面D人會睇我地好似潑婦罵街甘
Originally posted by 代仔 at 2005-5-20 12:33 AM:% A& x0 d3 ]: i$ X) |1 d) J! f; ?

2 W& ?! i4 C- S, C) ?- ~* l
, E* U: v$ o" n' m  P
8 y* K6 p' G7 S4 q% e' Y就係因為有好似你既存在...所以咪有潑婦罵街囉
0 D  b1 n) i3 _9 v
" C; [- B# s# J4 m" P大阿哥
; V. ]: F, U1 ]
邊樹有呀﹖趙海豬
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/21吹水加分題] 依家澳門勁過香港, 有冇攪錯?!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。