<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/18吹水加分題] 失業人知唔知自己點解失業?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Rika at 2005-5-17 07:54 PM:% K8 s" g9 [6 \; z5 ]- R
: I& m1 {& c( j6 ]& x
証明左佢真係讀得書少, 唔怪得佢
* e2 D) X! Z% i: I' ?( o, T...
' d0 y/ w1 F& ~, |6 C: B
我都贊成你既講法既," V- N9 |+ T5 w6 k. d
但係香港就好難做到啦
Originally posted by 【車仁】 at 2005-5-17 08:18 PM:4 G: k" }- G! E
6 s, m# B- |% Q9 c+ F1 z
我都贊成你既講法既,) n3 C& z) I6 R& y- F7 i
但係香港就好難做到啦
1 e* C' w' v" u4 t
6 u/ H1 m+ H5 ]7 lThank you,
) H2 \( a4 R1 ?% z
5 U- q/ K) D9 y% m4 ^0 P9 R# ]8 o唔單只香港1 M* j' l' B9 K2 ^) l
其他地方都係好難做到
1 t1 E( ~! H1 f因為有其他因素會影響到就業機會
; P5 Q% p5 B4 s# j7 Z例如輸入外地人才同埋廉價勞工
# t) d$ }! P6 G8 r/ M; W; m不過政府都有 policy 去保護本地工人! n# _# Z4 A. X* {8 A/ i/ o( `

1 L' U: H: w& F[ Last edited by Rika on 2005-5-17 at 11:49 PM ]
Originally posted by Rika at 2005-5-17 11:44 PM:
) L* w( {9 _: A& v& ^
7 l* L  V3 L/ X! w4 w) U* j& D( f  l' y  K+ c! R; T3 s. ?
Thank you, ...
! m5 ]& q* z+ i0 i1 p9 I
係...........
' p: \& O% L1 E7 b! k" P1 ^以前本econ書都係咁講=.="
Originally posted by 【車仁】 at 2005-5-17 11:59 PM:5 K7 k! {( N. n! u  i9 M! f

) w5 g- s  A% Q9 K係...........+ c# `, G" C4 P1 b
以前本econ書都係咁講=.="
$ l) Z7 E9 y9 f6 K) @+ v
讀過下咁喎
Originally posted by Rika at 19xx-6-30 11:34:
8 {: P! m$ \0 m. j; w# _
% B  w; R) x3 V/ ]* W  u即係話你1至4點都有齊呀?
: M" q! w3 u! p& H9 `
sorry!我唔會俾自己無野做* M8 n( u2 |! {5 A6 }; e8 g
我太貪錢
8 p; l# Z* {- K: J6 \係香港只係你認為直唔直!
9 a) K& e' R& |( l0 v. [9 I& y2 K4 a唔係吹水 三年前我搵十幾萬一個月
$ p  q* [0 ~+ Q- P9 f& D" Z# ~* Y: ]依家?做裝修搵9000% J3 G/ F, O" L
唔一定咁灰既
Originally posted by 老鬼X at 2005-5-18 12:22 AM:
% p+ I) g+ Q; L8 }( z7 G8 U4 Z* v6 }% o$ b* h
sorry!我唔會俾自己無野做
( `- S; f. e6 z- f/ [2 L/ \我太貪錢
/ i. _, w. v0 m8 U, X! I係香港只係你認為直唔直!
: e1 @8 n6 T9 k' \/ F- K唔係吹水 三年前我搵十幾萬一個月/ z( _1 m$ z' [+ T1 x- Z9 J
依家?做裝修搵9000
  T3 Z' f0 U( d, f& t) @' |唔一定咁灰既
! j) T$ o+ U" D+ j; h由十幾萬一個月一變變到九千裝修* Y! Q: m1 `7 I& _2 `
好大轉變, 發生左咩事呢?1 v: z6 |) l9 j. {- b+ p- F
如果唔係犯法野, 介唔介意分享下呢?
Originally posted by Rika at 19xx-6-30 00:44:# P2 _, M$ y- Y8 _+ {
3 f* z) B  ^- {) x
由十幾萬一個月一變變到九千裝修
) a0 n4 y9 Z' ?( b" T好大轉變, 發生左咩事呢?
$ h7 W! p; C3 D& ?( X: _% P如果唔係犯法野, 介唔介意分享下呢?
: a1 [$ r. {! R/ ?" R4 c9 Z$ r7 \7 q
我之前係做賭場 (x碼仔)基本上無犯法既
( _( k. G: V( j; L3 \6 B$ g' `唔長遠同埋自已懶 又輸又大洗
$ x8 e2 o" f7 E所以轉下 幫我阿哥手  I* F! v) [$ L1 B( E( B9 r
大轉變?由頭黎過o羅
0 k. p! H0 e" t" D; I人生係咁家咁家o啦
+ A% N; ?) l- l/ A( }  {% B' s' l有起有落嘛!平常心對咪得o羅- |; }9 x# Y$ P. ~& K0 V
我老婆話對我有信心o咼!% M7 c3 H: j+ v+ g! j7 w" K
遲的有$$咪再戰江湖 做下生意仔
- Y# S% Z+ @' H* f3 Z; W; m發大達
Originally posted by 老鬼X at 2005-5-18 07:19 PM:
8 ?% c4 [( L2 _3 X: E; [2 z5 }; E7 }+ q$ C, ^
我之前係做賭場 (x碼仔)基本上無犯...
# G" {5 m/ y" ^1 A/ `# E. T# |. ]如果d人好似你咁諗咪唔會有咁多人自殺囉
Originally posted by sfxc0000 at 19xx-6-30 19:21:
* ^% B$ A* {; i" t; y; E2 P. A! k+ h* N: L& m
如果d人好似你咁諗咪唔會有咁多人自殺囉
, P, E' A- U  Y% t$ r. h% x$ [
賭徒就好似老同咁 無得e2 }$ y* ~. k! x& A5 I5 L
我有抗體架但係有時都會病發啦; r+ p& A2 w) R5 R
何況無o個o的
Originally posted by 老鬼X at 2005-5-18 07:19 PM:9 Y  @- y- F+ A8 y# q7 r

7 f9 u' Y* @1 L# H8 C我之前係做賭場 (x碼仔)基本上無犯...
# ?) D" {7 f2 V8 ~  N
有老婆支持太好& T! z2 B6 I+ X  D( D
祝你早日發達
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/18吹水加分題] 失業人知唔知自己點解失業?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。