<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/18吹水加分題] 失業人知唔知自己點解失業?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Rika at 2005-5-17 07:54 PM:* V0 J' H& r( B" u0 X$ L. p2 Y" M

9 T" s. j7 _# t+ [7 o' H証明左佢真係讀得書少, 唔怪得佢
$ V0 s) j/ d% p) r% L...
( ?+ {2 ^( T4 ]' {, J8 C我都贊成你既講法既,' G  G" n8 s0 M! o, R
但係香港就好難做到啦
Originally posted by 【車仁】 at 2005-5-17 08:18 PM:+ [1 r  {8 |. ?' i, p& J7 ~3 L  h

) X% g4 ^( ^; r4 U我都贊成你既講法既,
, e4 q. u, M' B8 U4 x+ M& i' P+ I但係香港就好難做到啦
5 X6 {, y8 `0 w/ C8 x( a$ N

5 _# x8 ~7 c  VThank you,
- Q0 _- ]" x) a" o8 u
! r% P: O, h0 B& B, T/ r' G( y唔單只香港
4 k9 e* ~4 j  ?其他地方都係好難做到6 x4 j" r2 W: N" c4 @& B
因為有其他因素會影響到就業機會
- J" _) z5 X  {* E) f8 G$ L例如輸入外地人才同埋廉價勞工, a, |) A# L. r
不過政府都有 policy 去保護本地工人  f2 k8 y: q; ~$ ~/ U: A/ r: ~  N8 \4 d
) R* _  L( K! J: g4 n$ d
[ Last edited by Rika on 2005-5-17 at 11:49 PM ]
Originally posted by Rika at 2005-5-17 11:44 PM:) u4 S6 t- N9 }
% U9 [# y4 b. k" o3 q. p
: l6 R0 j& a3 b: I; ]; L, J/ M
Thank you, ...
& b" r5 u& w4 x; b. ], W% e9 w係...........5 d6 l7 K2 k8 e4 y) J5 _- V6 p. S
以前本econ書都係咁講=.="
Originally posted by 【車仁】 at 2005-5-17 11:59 PM:
. g* k. J1 m7 e, L
+ H7 ^. J! P& g: U; L係...........* ?6 d, s- W# w* D$ U0 l
以前本econ書都係咁講=.="
% _; o3 T$ q# ~0 I9 N讀過下咁喎
Originally posted by Rika at 19xx-6-30 11:34:
: S/ V( ?4 T. N- n; P: e( U- m" Z: J5 g: a4 D, |, B
即係話你1至4點都有齊呀?
9 Y( q3 I4 r" Z; `# s5 J5 Y
sorry!我唔會俾自己無野做
. A4 ?2 N. B9 _4 g我太貪錢
6 w' m0 p0 r" t# S9 N係香港只係你認為直唔直!
5 D7 D" f0 q# R3 }唔係吹水 三年前我搵十幾萬一個月
. W2 D+ M- `) ^: N' t5 q0 \依家?做裝修搵9000# a& f/ I$ D% M) b+ c% ~
唔一定咁灰既
Originally posted by 老鬼X at 2005-5-18 12:22 AM:" R. |& }2 M2 }# ^: h5 T8 c% h
5 s8 G& @  E( X' |4 k
sorry!我唔會俾自己無野做
( G/ C" B8 s- J0 N我太貪錢
' Y1 y; D9 {. h3 e5 m" ~$ H係香港只係你認為直唔直!
5 @. m, s" w' }9 k/ z& L7 t8 s唔係吹水 三年前我搵十幾萬一個月
+ n1 v2 L% u! b  E' y2 _. E. `依家?做裝修搵9000( ~7 u( x3 U8 k
唔一定咁灰既
# c9 G  A/ @# H: b. }" Q" i  q' z
由十幾萬一個月一變變到九千裝修. U. ]3 e4 t' z2 _' P
好大轉變, 發生左咩事呢?& B* K7 G% ~" o& j0 S3 s7 M2 C
如果唔係犯法野, 介唔介意分享下呢?
Originally posted by Rika at 19xx-6-30 00:44:" S) W6 Q; `5 e: N* G- a) J( v
" A# ~$ x1 i1 W
由十幾萬一個月一變變到九千裝修& Q+ q% ]$ ^. V" w0 C0 w' p2 v
好大轉變, 發生左咩事呢?1 w4 Y' z4 g2 c$ C
如果唔係犯法野, 介唔介意分享下呢?
8 l8 u, K! r0 l' I1 z
我之前係做賭場 (x碼仔)基本上無犯法既
  d! o- e9 j- p' A  b0 U唔長遠同埋自已懶 又輸又大洗
4 M9 E% w' B# P  r0 y( o' v2 V所以轉下 幫我阿哥手
0 U4 p6 t( N% D, q% d0 z1 k, `' l大轉變?由頭黎過o羅
$ K2 q8 T# v1 u人生係咁家咁家o啦# _1 s0 G- T4 x; N; J/ [5 ?9 Y4 L' f
有起有落嘛!平常心對咪得o羅7 @  o9 }+ g/ h
我老婆話對我有信心o咼!2 d# L% p; x: p
遲的有$$咪再戰江湖 做下生意仔
: z8 P& X6 f' n: _, a' V發大達
Originally posted by 老鬼X at 2005-5-18 07:19 PM:. L, S, b& G- D. F0 u

0 E4 Y. L5 L( D) S我之前係做賭場 (x碼仔)基本上無犯...
9 O3 }1 n& l7 ]* `" i; q( J
如果d人好似你咁諗咪唔會有咁多人自殺囉
Originally posted by sfxc0000 at 19xx-6-30 19:21:
! W! {0 j  c5 N, F% s' G) y
0 C% D! M. D* e9 y( V如果d人好似你咁諗咪唔會有咁多人自殺囉
! @6 g# Y; i- B2 R( M3 D' t$ i6 u賭徒就好似老同咁 無得e
  F* e! s/ W( I6 d( x我有抗體架但係有時都會病發啦
+ o! \' }) Y1 f7 F# y何況無o個o的
Originally posted by 老鬼X at 2005-5-18 07:19 PM:5 s9 [' E+ i( o

( Z5 c2 }+ u) q8 t( i- r我之前係做賭場 (x碼仔)基本上無犯...
+ q; e; s( b* Z  k' u有老婆支持太好7 d3 i, h- f2 }( L# _
祝你早日發達
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/18吹水加分題] 失業人知唔知自己點解失業?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。