<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » [5/21音樂加分題] 請問有無人唱歌識震音? 有冇得練出黎?
返回列表 回復 發帖

[5/21音樂加分題] 請問有無人唱歌識震音? 有冇得練出黎?

我真係好想練唱歌唱得好一點.....有咩辦法呢??? 請各位俾下意見......thx!!!!!!

[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-5-21 at 05:14 PM ]
狂唱, 喉沙都要唱, 講真的, 是我一個唱demo的朋友說的
先掌握到點控制個音, 再震都未遲, Eason都好少震音嫁, 但係依然好聽
Originally posted by kwajc at 2005-5-18 09:49 PM:
我真係好想練唱歌唱得好一點.....有咩辦法呢??? 請各位俾下意見......thx!!!!!!
喂﹐我識禍﹐我中學已經聽OPERA﹐一路聽一路唱一路震
狂唱真係得架?!?!?! 咁係咪人人都可以學識震音架??
eason真係一個好既歌手.....震唔震音都得.....
咁你地又覺得楊千嬅唱成點呢?? 雖然佢音域窄同唔識震音........
Originally posted by vivienna at 2005-5-18 11:04 PM:

喂﹐我識禍﹐我中學已經聽OPERA﹐一路聽一路唱一路震
我把聲可能已經大定左.....點唱都係咁......
我成日唱, 初時迫自己好造作都要震個尾音, 久而久之好自然自己會有震音o係個尾度, 而我有fd就o係尾位時震個肚黎震d音出黎
jason
Originally posted by jason williams at 2005-5-18 11:36 PM:
我成日唱, 初時迫自己好造作都要震個尾音, 久而久之好自然自己會有震音o係個尾度, 而我有fd就o係尾位時震個肚黎震d音出黎
jason william.....咁你迫左自己幾耐先至有真正既震音效果呢???
Originally posted by kwajc at 2005-5-18 11:45 PM:

jason william.....咁你迫左自己幾耐先至有真正既震音效果呢???
m.......我都唔係好幾得有幾耐, 但我知道我想有震音都應該起碼有兩,三年, 起碼一段時間先feel到個喉嚨有震, 但實際點樣練到o係喉嚨震我都唔知
其實我d震音都好屎, 因唔係好夠氣同震得唔穩
我建議你想練的話搵d慢d而唱o個個star又有震音o個d歌黎唱多d, 8, 90年代o個d歌唔錯
jason
Originally posted by kwajc at 2005-5-18 11:11 PM:
狂唱真係得架?!?!?! 咁係咪人人都可以...
eason把聲幾厚架, 佢真係近年少有係個識唱歌既歌星, 好多唔同類型既歌都唱到
千嬅, 講真就真係mama, 唱自己d歌咪可能可以lor, arm佢key ma, 唱第d就見真章
jason
Originally posted by jason williams at 2005-5-19 12:06 AM:

m.......我都唔係好幾得有幾耐, ...
多謝你d寶貴既意見.....我諗我要練番一排先至得喇.....我比較鍾意李克勤d震音多d...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » [5/21音樂加分題] 請問有無人唱歌識震音? 有冇得練出黎?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。