<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [5/20兩性加分題] 你地認為點先可以維繫到一段感情呢?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by marqzho at 2005-5-21 10:23 PM:
我覺得維繫一段感情,其實每個人,每...
good reply +5
Originally posted by marqzho at 2005-5-21 10:23 PM:
我覺得維繫一段感情,其實每個人,每...
好文章!!!!
我覺得有好多因數嘅…要就佢…tum佢…了解佢。

不過最梗要真係要夾囉…

如果唔夾,做乜都無用,遲早會散!

因為夾,兩個人都可以做返自己,唔會話就得太辛苦!大家都會好自然了解對方…

http://www.btzonebt.com/airways/viewthread.php?tid=172994&extra=page%3D1
一個原打,一個原X!

吹水版既朋友記唔記得我同Lincoln個fd,
Icy呀!!
佢fd係一個大男人,
覺得自己永遠冇錯既!
早幾日因小事鬧交,話分手,
講到好實架啦!
Lincoln舉腳贊成!
但係第日又係一齊,
Lincoln話已經冇野講,
心淡啦喎!

咁足以証明維繫一段感情係:
一個原打,一個原X!
Originally posted by Christy~呀華 at 2005-5-24 12:37 AM:
一個原打,一個原X!

吹水版既朋友...
係呀~
如果一個唔肯忍,另一個又唔肯改的話,
呢段感情根本就冇可能長,
凡身邊就有好多案例.
新鮮感

好重要吖~但/////要時不時有新鮮感 好難!!!!!!!!!!!!!!!!!
Originally posted by conversekita at 2005-5-24 09:09 PM:
新鮮感

好重要吖~但/////要時不時有新鮮感 好難!!!!!!!!!!!!!!!!!
玩制服會幾有新鮮感....我諗
要維繫一段感情我諗係唔可以比佢淡, 淡左其實係無得救
救左亦唔會長, 當你仲係熱戀中, 盡你為能令你既另一半感受你既愛啦
過左熱戀期之後, 你對佢之前既關心體貼唔會白費
佢唔多唔小都會記得D, 淡左就要靠你之前種下既因黎維繫
付出同收獲未必成正比, 唔去付出, 到頭黎可能會追悔不及
Originally posted by 【車仁】 at 2005-5-24 04:02 PM:

係呀~
如果一個唔肯忍,另一個又唔肯改的話,
呢段感情根本就冇可能長,
凡身邊就有好多案例.
係!
好多案例!
其實唔需要太過刻意去改同就 ~
兩個人一齊 ~ 只要接受到佢既優點 ~
就一定可以有段好既關係 ~ 如果你話
你接受唔到 ~ 只係你唔夠愛佢 ~ 如果愛佢既就一定會接受到 ~
當然 ~ 間中都要互送一d小禮物或者做d野維繫感情啦 ~
....
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [5/20兩性加分題] 你地認為點先可以維繫到一段感情呢?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。