<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [5/24兩性加分題] 一條經典既煩惱題
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Christy~呀華 at 2005-5-23 01:42 AM:
首先你平心静氣、客觀D咁諗吓個女仔平...
唉, 靚女唔係大晒
Originally posted by BOYDWAN at 2005-5-23 01:27 AM:
其實成件事好簡單,過要先問你一個問...
我個朋友都一路扮大方扮左一年, 扮到好灰
佢男友都知, 我諗個女仔反而覺得, 洗乜同男友散
真係不如搵個新嫁呢, 一了百了
Originally posted by BOYDWAN at 2005-5-23 02:46 AM:

唉~女人!好可怕呀~
我都覺得好可怕!
開頭諗住大家姊妹咪睇下佢咩事囉!
點知.......
Originally posted by Rika at 2005-5-23 02:54 PM:

唉, 靚女唔係大晒
但係多數人都鍾意靚女架啦!
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-5-23 11:27 PM:
積極回應者各+5
BOYDWAN+20

基本上BOYDWAN兄已經講哂d重點
我都唔重複喇
(真係開心有個高手係到攪掂d問題, thank you^^)
樂兄太抬舉小弟啦~攪到我都唔好意思添.........分享一吓希望幫到d朋友啫
(anyway,thx~ )
個女仔肯同你攬攬鍚鍚, 但又唔肯做你女朋友, 我諗原因只係得一個……

就係佢梗係同佢而家個bf有d唔開心, 又或者佢bf可能想同佢分手. 咁喏你又係呢個時候鍾埋去. 咁個女仔就諗---[萬一而家倨bf真係同佢分手, 都要有番個bf 先得㗎  -----  有d女仔係唔可以冇拖拍], 咁佢見你又鐘意佢, 咪搵你做後備lor.

咁要你呢個後備死心塌地, 就一家要俾d甜頭你先得㗎, 所以咪俾你攬攬鍚鍚 lor.

話得係後備, 如果佢同佢bf無風焦浪, 你都實冇行啦

所以計我話除非你真係好鍾意佢啦, 唔係不如用d時間搵過另一個好過, 反正香港女多過男, 你驚搵唔到另一個咩
永遠支持原史奈
相信你都聽過呢句說話
'兩個都鍾意,即係兩個都唔鍾意'
佢都唔肯付出,搵過個啦~~~
我覺得有3個原因 ~
一)佢唔係唔中意你 ~  ~
而佢又好享受同埋覺得同你一齊好快樂 ~
但係佢可能唔希望自己成為一腳踏兩船既人~
二)佢知道你好中意/愛佢 ~而佢對你都有少少感覺 ~ 但係比較之下
佢知道自己一定中意自己個BF 多過你 ~ 佢又覺得同你一齊比起同佢BF 一齊
開心 ~覺得有拍拖既感覺 ~ 但係佢最愛既始終係佢個BF
三)就係佢根本唔係真係中意你 ~ 只係佢食得多西餐間唔中拉下中餐食 ~
但係又唔想日日食中餐(呢個就比較衰d) 純粹搵你陪下佢 ~ 做backup ~
....
一腳踏兩船 is not going to be a good GF lar.
I know someone who told me that she always has a BF since she was 15.  The longest time she is not with someone is 1 week.  This person don't really respect herself so she has to find people around her to give her the feeling of self worth.  

If I were you, I think I will find someone else, because to her, you're just a life jacket.  In fact, her current BF is just a life jacket.  She does not care about neither of you.  Until she start to love herself, she don't know how to love other people.

問題真係咁易解決嗎??

呢個問題已困擾我已經兩年了...

每次見到她我都會好傷心....曾經多次想過放棄....但每次見到佢或和她說話就會不自覺地愛上她....回家後心想...還堅持什麼??還想得到麼??不如放棄吧...但...可以嗎...只係要佢講一句"我真的愛你"..我地呢班"情場浪子"就會再次失守....雖然知道她心中是没有自己....但又有什麼方法呢...鬼叫我地係痴情男子咩...問題真係咁易解決嗎....
呢一種心情十分複雜...要真係親身經歷才能明白...

[ Last edited by invisible on 2005-5-25 at 03:52 AM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [5/24兩性加分題] 一條經典既煩惱題

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。