<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [5/26兩性加分題]單身有咩好處? 有得拍拖又有咩唔好處?
返回列表 回復 發帖
要快樂,冇安樂。我們男人,唉!心照啦!
我覺得各有各好啦~

拍拖當然要付出 (時間, 金錢) 至有收穫架啦
但係要對住一果唔中意既, 驚悶而一齊果d 會好辛苦!!!!
仲慘過自己一個

單身又唔會悶wo~
反而得閒去學下結他, 書法, 做下義工
又可以睇下書, 陪下friend,
一d都唔悶!

依家我都冇拍,
搵到果有feel既先算
單身有乜好處?
最大權利:FREE!!!
好似我咁,終日匿藏在家打機、或者上26fun 搵靚女明星相、搵brothers 交流
都唔會俾人話囉,哈哈~~
不過,當你 o係情人節、聖誕節或者暑假時
見到成街都成雙成對,而你就只得一支公時
或者見到d friend 全部出晒去陪女朋友、甚至同女朋友去旅行搞到冇人理你時
咁你就知道單身帶來自由 o既副產品:寂寞、孤獨、悶 o既可怕啦……
(不過,學其中一個板主之前話齋,「孤獨」可以係「一個人的狂歡」來 o既……)

有拖拍,當然就開心就係有得同一個自己鍾意 o既人做好多心靈上
或者……肉體上 o既交流
share 自己 o既true heart feelings,從而使自己變得快樂啦
不過,我見住我身邊有拖拍d 朋友
佢地真係唔係日日都 o係天堂入面生活……
例如:你女朋友/ 男朋友唔開心時,相信你 o既心情都會同時變得唔多好
甚至變得俾佢更唔開心
或者去到邊、做乜都俾人管住、好似冇乜自由咁
又或者過時過節、紀念日時,個荷包就會遭受重創……
更為嚴重 o既,就係對住個冇feel 的男/ 女朋友時
o個種難受、勉為其難、空洞 o既feeling至為惡頂

好奇怪,生存左接近21 年
我一次拖都冇拍,但我屋企上下從來冇人「哦」我去拍
反而不斷discourage 小弟一定要 o係大學畢業、有經濟基礎後至開始拍拖…… -___-
我老豆更離譜,竟然來一招類似古代 o既「指腹為婚」
指定左一個我由幼稚園識到而家 o既女仔做對象
仲話「你追到第二個都冇用,我係唔會俾佢入門 o既」…… -________-"""""""
哈哈,我當然唔理佢地啦,所以……我恨拍拖簡直係恨到死
可惜……!!!
Originally posted by chenfeng at 2005-5-29 07:55 PM:
單身有乜好處?
最大權利:FREE!!!
...
我都係讀u 架wo~

今年graduate 呀

你讀u 做咩唔拍拖gei ??
Originally posted by homan~ at 2005-5-29 09:01 PM:

我都係讀u 架wo~

今年graduate 呀

你讀u 做咩唔拍拖gei ??
我仲有一年至grad 呀brother~:cool:

好老實講,唔係唔拍拖
而係咁多次想追人,都冇一次成功過咁解
搞到我開始唔再介意「單身」、甚至有d 羨慕自己單身添……

雖然知道拍拖有好多potentially 好辛苦、好唔開心 o既地方
都好想好想試一次咁大把……
Originally posted by chenfeng at 2005-5-29 10:41 PM:

我仲有一年至grad 呀brother~:cool:...
我今年yr1 ar~各位師兄
聽人講個個入u都溝女,拍施
身邊d人的確係咁ar,但我又唔覺有乜女仔同動力可以令我想開始wor~
你的回應便是我的力量
Originally posted by c2h6ethane at 2005-5-30 01:06 PM:

我今年yr1 ar~各位師兄
聽人講個個入u都溝女,拍施
身邊d人的確係咁ar,但我又唔覺有乜女仔同動力可以令我想開始wor~
為左溝而溝就冇意思ga lar

冇動力咪算law

Originally posted by chenfeng at 2005-5-29 10:41 PM:

我仲有一年至grad 呀brother~:cool:...
Brother, 唔好話唔成功,
你搵到d 唔啱feel 既女仔之ma

唔好屈就自己,
有女係遲早gei 事~~
單身有咩好處? 有得拍拖又有咩唔好處?
1.單身是自由的,每天的行程都可以自行掌握不用常常受限於它人
2.雜事比較少,事情由自己決定
3.拍拖是有人天天關心你,你會有受人重視的感覺
4.事情多時可以幫忙
拍拖唔好處
多囉

會經常性地擔心那位好豬的女朋友會有事
又會因為小小事而同佢大炒一埸...
冷戰個時你又會好辛苦
誤會既時候明明唔係你唔o岩只係佢諗多左/或者你啦下
咁...是但一方唔肯認衰去解釋又會...有事發生
仲會因為唔見左.搵唔到.打電話唔聽既時候..你就會好驚..唔知佢做乜..唔知佢發生咩事...

我同依家個個有時會咁*

單身既時候你見到人地咁sweet
你個心就會好似唔知點咁
係度諗.如果我係咁就好囉.
但係...明顯地..單身自由度係大..
但係好似我行我素既生活...睇下你自己性格啦
我就唔得囉*

[ Last edited by 心冷之戀*行 on 2005-7-17 at 09:55 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [5/26兩性加分題]單身有咩好處? 有得拍拖又有咩唔好處?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。