<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » 救命啊!!!
返回列表 回復 發帖

救命啊!!!

我部腦成日load load下hang 機...
而且更加開唔到winamp..我是否中了什麼毒呢...
而我之前check過部腦好似係中左一 d木馬毒...我已經有三個防毒...而且有定期更新..但每次想check下個driver有無毒就會hang機..請問邊位大佬有相關經驗幫幫小弟解決問題...
總括而言..有兩個問題..第一:請問如何可以開翻winanp(我已經delete左再裝都係解決唔到)
第二:防木馬毒的方法(我用了許多防毒都解唔到)
咁多位大佬如有幫助..小弟萬分感激
你用乜防毒啊?翻版的嗎?在何處download返黎啊?
有一個係係呢度介紹...叫做webroot spy sweeper
另一個係PCcillin..用正版碟裝的...
最後一個係上網search叫江民解毒...呢個係最好的一個...好多毒都解到..但係當search個driver就會hang機...
partyjoy
請你幫幫我吧!!!!!
Originally posted by invisible at 2005-5-26 10:53 PM:
有一個係係呢度介紹...叫做webroot spy sweeper
另一個係PCcillin..用正版碟裝的...
最後一個係上網search叫江民解毒...呢個係最好的一個...好多毒都解到..但係當search個driver就會hang機...
webroot spy sweeper本身好食ram.....部機弱d都真的會俾扯死機
防毒黎講PCcillin就像不設防...江民解毒就未聽過....

我有個朋友整機的就建議我使用...spybot, ad-aware and avg....
Originally posted by Asurada129 at 2005-5-27 04:14 AM:

webroot spy sweeper本身好食ram....
對啊...pc-cillin...真係好差....即使日日更新好多毒都detect唔到...更加唔駛講解毒tim.
咁有一個問題....其實我係一個電腦新手...想請問您以上所說的解毒是否要用正版才能裝...定或是上網有得search黎download...您的答覆小弟已學懂許多...感謝萬分
版主...您在嗎??請您再回答我的問題吧...感謝萬分...
Originally posted by invisible at 2005-5-27 01:18 PM:

對啊...pc-cillin...真係好差....即...
我講個D係網上可搵到的...
Originally posted by Asurada129 at 2005-5-27 04:14 AM:

webroot spy sweeper本身好食ram....
另此PROGRAM其實幾強...可惜食RAM....故朋友建議當發現部機有問題先安裝SCAN IS BETTER..
Originally posted by invisible at 2005-5-26 10:04 PM:
我部腦成日load load下hang 機...
而...
try 俄羅斯軍事科技民用化既防毒軟件virus chaser !!  真係好勁, 病毒, 木馬, adware, spyware, 變種病毒 等等全部足晒.  剛剛又擊敗全求好多對手攞左virus bulletin既 100%award..............真係好利害........唔知d俄羅斯科學家點解可以寫到d咁勁既軟件.....

http://www.viruschaser.com.hk
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » 救命啊!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。