<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [5/28加分題]大家覺得而家d女仔既脾氣好唔好?
返回列表 回復 發帖

[5/28加分題]大家覺得而家d女仔既脾氣好唔好?

大家覺得而家d女仔既脾氣好唔好?

我個人覺得而家d女仔d脾氣越來越大.......以前斯文既女仔就真係斯文,唔會臭脾氣既;但整整下而家d女仔就連斯文個d都會大脾氣既! 我自己就識得幾個啦!

[ Last edited by trista_cheong on 2005-5-27 at 01:59 PM ]
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
幾年前發覺... 唔知係普遍,定係只係果個係咁
誰願回看憂鬱的眼 舊事沒法平淡   偏偏要裝作平淡
憑著忘記將它沖淡 但是易說難辦   歲月已印在眉間
係...我識好多女人都發完脾氣就賴m到
膠少陣當幫忙
哈哈,咁男仔係咪應該話"我好多日冇做過,所以都好燥"呢?
d女仔梗係唔好老脾, 越靚果d就越吾老脾.....  

我剩係覺得我地香港d男人越黎越好老脾, 越黎越紳士, 無紳士風度!? 你實比人杯葛
唔好高估其他人
唔好低估自己
Originally posted by gundamman678 at 2005-5-27 12:37 AM:
大家覺得而家d女仔既脾氣好唔好?

...
嗯…… 我覺得除o左我聽到人o地講粗口同埋講冇口德ge o野﹐我都唔會嬲
除o左呢d o野我乜都體諒得~
老實講我覺得我脾氣唔係唔好ga 喎…… 我唔會亂發小姐脾氣( 有冇人認同就不得而知啦)
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
Originally posted by gundamman678 at 2005-5-27 12:47 AM:
哈哈,咁男仔係咪應該話"我好多日冇做過,所以都好燥"呢?
唔同ga ﹐你o地係男仔梗係唔知m 黎有幾痛苦啦…… 唉
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
Originally posted by trista_cheong at 2005-5-27 03:03 AM:

唔同ga ﹐你o地係男仔梗係唔知m 黎有幾痛苦啦…… 唉
但係你女仔都唔知道男仔冇得do野係幾咁痛苦啦~~哈哈~~

講番正經~~ 其實女仔M到唔係原因囉! 以前d女仔都有M到架,點解又唔會好似而家個d咁臭脾氣呢?

我覺得而家d女仔係持寵生驕多d。一來父母錫多d,二來女仔既社會地位高左,但地位高左之餘佢地一d固有既"女人特權"又仍然存在喎,所以咪越來越"囂"囉! 因此我覺得而家d女仔係大小姐脾氣,所以就算佢係斯文女仔都好,都一樣有覺得自己要俾人錫俾人遷就,漸漸又變成大小姐啦!

我最憎就係d女人講粗口,真係乜野女性形象都破壞晒! 仲有就係"串串貢"個d。男人串都冇咁樣衰,女人串真係好克人憎架,成個八婆咁! 唔係話唔俾女人串,而係串既女人真係好似八婆,我諗妳地都唔想自己係男人心目中既image係八婆一個架?

話時話,唔係話嚇d女仔,而家男少女多,女仔咁囂都係搵自己笨架咋~~ 咪到左年紀大左都搵唔到另一半先後悔~~

[ Last edited by gundamman678 on 2005-5-27 at 12:33 PM ]
Originally posted by gundamman678 at 2005-5-27 12:00 PM:

但係你女仔都唔知道男仔冇得do野係幾咁痛苦啦~~哈哈~~

講番正經~~ 其實女仔M到唔係原因囉! 以前d女仔都有M到架,點解又唔會好似而家個d咁臭脾氣呢?

我覺得而家d女仔係持寵生驕多d。一來父母錫多d,二來女仔既社會地位高左,但地位高左之餘佢地一d固有既"女人特權"又仍然存在喎,所以咪越來越"囂"囉! 因此我覺得而家d女仔係大小姐脾氣,所以就算佢係斯文女仔都好,都一樣有覺得自己要俾人錫俾人遷就,漸漸又變成大小姐啦!

我最憎就係d女人講粗口,真係乜野女性形象都破壞晒! 仲有就係"串串貢"個d。男人串都冇咁樣衰,女人串真係好克人憎架,成個八婆咁! 唔係話唔俾女人串,而係串既女人真係好似八婆,我諗妳地都唔想自己係男人心目中既image係八婆一個架?

話時話,唔係話嚇d女仔,而家男少女多,女仔咁囂都係搵自己笨架咋~~ 咪到左年紀大左都搵唔到另一半先後悔~~
此topic 有討論價值﹐變為加分題
積極回應者可加5~30分﹐視乎內容質素而定

你講o左男人ge 觀點出黎﹐我有d 同意有d 唔同意﹐等其他會員再回o下我先做個總結~~~
歡迎各位積極回應:cool:
IU   vs  UI

求新.求變.凝聚.合作
而家女仔好多時都話因為M到而發脾氣 ~
其實未必真係關女仔事既 ~ 以前來講 ~ 有時女仔發脾氣係真係有原因 ~
例如個男仔講錯野又或者做錯野 ~
只係男仔通常都唔知自己講錯左 做錯左 ~ 所以就覺得女仔脾氣唔多好 ~
(其實而家都有d咁既情況 , 不過大家都以為女仔就係中意發脾氣jei ~ )   
不過當然啦 ~ 而家好多女仔都係成日發脾氣, 而其實個男仔根本就冇做錯 ~
我覺得係因為女仔認為或者知道發下脾氣個男仔就一定會tum 番佢 `
所以而家d女仔就成日借d 椅 就用呢招 ~ 久而久之 ~ 而家d女仔好多時都唔係咁好脾氣 ~
ofcoz ~ 有d係例外啦 ~  ( 只係個人意見 ~ )
....
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » [5/28加分題]大家覺得而家d女仔既脾氣好唔好?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。