<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [飲食資訊] 老麥真pk! [積極回應者+]
返回列表 回復 發帖
That's how they make a lot of profit.
Originally posted by =[ at 2005-6-1 06:10 PM:" U; X2 I+ \, M7 W0 X; a
老麥唔聲唔聲新地又加 5 毫子,, 又係到俾錢先知`
! a8 b- l9 D5 `: T: d5 L
  p" d# D: m2 L+ x
我諗個價錢牌有寫, 加價唔通貼晒街招咩?
Originally posted by Begham at 2005-6-4 01:12 AM:
2 @6 ^& k! R1 ~- z: ?1 Y$ D: G# U- J+ E

0 e* u! P+ @* f4 t/ w: B我諗個價錢牌有寫, 加價唔通貼曬街招咩?
( v/ d1 V2 w, l* d, @( @0 M有幾可去m記買野會睇個牌?' A1 |% I' |. D3 z6 M
多數都係睇o個十個餐就算架la~  [- i/ H& \% M; Z6 P# v, R
仲有佢個死人牌唔齊架,有D食物無寫出黎
2 c) a4 K3 Q/ q* S' w最pk 係間間都唔同價錢呢下先賤格
Originally posted by taipotse at 2005-6-3 07:44 PM:
5 A2 S5 R- F3 \3 a
6 p$ A0 A8 {" X9 l$ v' g4 k/ |8 `, ?8 i5 e" u1 W6 M
我覺得佢D沙律幾好贊架喎反而  又...
  N  d  R6 i. ~, I8 G/ X

( v) D* f( c, K$ m! I  F4 @沙律貴嘅原因:
& b; ?/ I0 m) u: h! t- `' |, q) ~0 `# L6 g* T) Y
1) 唔似薯條同肉, 菜係唔冰得, 一冰過就会壞, 所以 shelf-life 有限
1 X$ E4 q% S9 D# l2 H5 u1 {8 B! M2) 要保持新鮮, d 切好包裝好嘅菜要運送同貯存時都要保持低溫 (雪柜温度 - 大概攝氏 4 度), 保持濕度, 氧氣比例 (加入二氧化炭或氮氣嚟降低氧氣比例)
# b3 s* T5 H7 k- O8 e, }3) 因為 d 菜唔会再攞去煮, 所以洗菜水一定要維持極低嘅含菌量, 所有直接接觸到 d 菜既用具, 机器都一樣要 pathogens free
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
現在d 醬由大陸做的,味道不同了。話詩話大陸做怕不怕呢。想到哈記月來月少不是味兒。其實吉x 家估好過m記
宇宙海盜李素冰把心張你偷
老麥香港網站已寫明所有額外麥樂雞醬要收費。
8 y1 ^6 j  s, U3 B& I* ~8 z3 E# v7 t/ b( ~% A
http://www.mcdonalds.com.hk/chinese/food/alacarte.htm
* h2 d2 l% X+ ?" |' Q  i+ c+ ]( B2 ~9 T2 @$ J* a  q" Q
惠顧任何麥樂雞TM食品均免費附送指定數量之麥樂雞醬(甜酸醬、燒烤醬或芥辣醬),4件及6件裝麥樂雞均附送1盒;9件裝附送2盒。所有額外麥樂雞醬及凡惠顧非麥樂雞食品而要求麥樂雞醬,每盒均要收取$0.5。
Originally posted by TL at 2005-6-4 03:40 PM:
0 x( Y* |* v0 g( P; {+ M' }( M1 ?) d老麥香港網站已寫明所有額外麥樂雞醬...
8 f: a4 i! d* {; t0 t你都識講係網店啦, 大佬!
Originally posted by singgeihot at 2005-6-4 09:28 AM:2 w- _" b( Y1 r: N

5 g- ^! D2 M) q' \( v
- @5 u' d* u5 p1 U5 [沙律貴嘅原因:" W* O- Z1 `% [: v8 m

* C1 Z8 m# r+ |- A1) 唔似薯條同...
; E( D; X8 a) N9 K7 ~. v哦 原來如此 你唔講我真係唔知 thx!!
唔好高估其他人
唔好低估自己
溫哥華老麥唔收錢. 要幾多都得
Originally posted by aaman at 2005-6-5 06:48 AM:4 q: ^" g1 D( Z0 E6 ^: |$ T9 e
溫哥華老麥唔收錢. 要幾多都得
7 z& E* \% @' }8 z) j, c
  ?1 c/ a. @. @& X全加拿大嘅老麥都唔收錢
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [飲食資訊] 老麥真pk! [積極回應者+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。