<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 其實係咪真係仲有男女平等呢回事
返回列表 回復 發帖

其實係咪真係仲有男女平等呢回事

自己睇法
男女拍拖
永遠受惠既大多係女仔

好似所有娛樂消費,乜乜節,基本上大多由男方出錢,有d仲要俾到心甘情願咁..
呢d都係小事
做女仔好似永遠可以大發小姐脾氣,有咩唔滿意可以任意發洩出黎,男呢就下下都要死忍咁
如果慶起上黎嘈,又俾其他人話小氣@@

遲到對女仔黎講係件平常時,要男方等佢個幾兩粒鐘都係好閒
試下調番轉?做男既遲到幾分鐘,分分鐘女仔已經俾面色你睇..

其實我講既只係冰山一角..仲有好多應該冇講到~
大家又同唔同意我講法?
現今好多西女人都係咁自乜私架啦

女人自己有著數既事咪要男女平等囉,
講乜X野風度丫,西女人小小七事就發皮氣又要男人[TUM]返佢,十分ON9,
有腦袋既男人都唔會就D on9女人。

LMQ老兄我支持你,唔好再就D無理野蠻的女人

[ Last edited by 良友 on 2005-6-3 at 11:57 AM ]
Originally posted by 良友 at 2005-6-3 11:52 AM:
女人自己有著數既事咪要男女平等囉,
講乜X野風度丫,女人發皮氣又要男人[TUM]返佢,十分ON9,
有腦袋既男人都唔會就D on9女人。

LMQ老兄我支持你,唔好再就D無理野蠻的女人
多謝你先

女發男脾氣係應該,男發女脾氣就要話風度,都唔知係乜道理
我都同意你講法,有自己著數就話要平等,自己唔like既,永遠係gentleman行頭..

但係偏偏好多男既都想拍拖~咁先冇計~
鬼叫你跪地"ai"豬乸咩~唔想做都要去做
我寧願冇女都唔做狗啦

d香港女以為自己大晒,扮野吊高黎賣,又悶,又鐘意發脾氣,打橫黎行,又鐘意係自己d frds面前命令條仔服侍自己,showoff自己征服左條仔,好似好撚威咁!!!!
Originally posted by karate_pau at 2005-6-3 12:08 PM:
我寧願冇女都唔做狗啦

d香港女以為...
支持馮淬帆兄!!
完全扑中現今大部份西女人
當頭棒喝!
嘩,講起香港女人既問題就咁多人都咁"慶"既?

難道香港女仔真係惡劣成咁?

有冇女會員可以回應下呀?
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
Originally posted by LMQ at 2005-6-3 11:47 AM:
自己睇法
男女拍拖
永遠受惠既大多...
其實男女平等邊有可能呀,體能都唔同啦,其實我覺得永遠都係女仔著數D,淨係睇香港法律都係大部份保護女性,唔好話香港,世界其中一個國家叫做白(流),果度女性結左婚個老公唔好話,隨時可以踢走佢,佢任何野都唔可以走,唔需要打任何官司,你話係唔係女(拳)當道啦!男女平等都係要黎保障女性之嘛,你地話係唔係,因為中國傳統係重男輕女!
Originally posted by gundamman678 at 2005-6-3 10:59 PM:
嘩,講起香港女人既問題就咁多人都咁"慶"既?

難道香港女仔真係惡劣成咁?

有冇女會員可以回應下呀?
又唔係果果都係咁gei
不過都幾多 >o<

咩都要你tum.......
永遠都做唔夠
我覺得男女平等, 只係理論野
有個例子黎可以解釋下
一個50歲既有錢男人同一個20歲靚女一齊, 可以話個女仔鐘意個男仔既才華或身家?
一個50歲既有錢女人同一個20歲靚仔一齊, 呢段關係直頭被歧視添啦
男女平等?.... 男人會大肚 女人會生鬚 咁就男女平等咧
唔好高估其他人
唔好低估自己
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 其實係咪真係仲有男女平等呢回事

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。