<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 02:05 PM:1 y! @* ^* J# z* V0 f2 W, k/ |! `
其實我覺得‘信仰’尼樣野好敏感﹐係尼度講好容易嗌交。
9 C9 m! E; y7 f2 V( N  I+ G$ _9 T) ~7 v: a5 F
議事論事, 講道理啫
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by homan~ at 2005-6-4 01:58 PM:
2 y2 X5 n3 \$ u1 Y" T* [2 }2 p( B/ l

- U" l& e  q6 Q多謝發問~ - T# F+ l- f0 a. {- M6 V
5 E# R$ @# A8 x# K- T9 a& ^- C
1.點解只有耶蘇...
, q% c, m5 [- d; Y9 D4 [

! ^0 U$ E% r! [3 p' o
9 r5 p$ e( D/ X( j3 f我就好公平既,我相信2005年前有一偉大的人 耶蘇) b+ q% @0 t5 h: O9 g' O
他本人應該無咁偏激,應該係曾經有一位大牧師,
& p2 J( `! a* y# }, `3 `他看見世人亂拜偶像(西方)而改寫聖經或福音/ r. D/ t  d0 H  L7 }- A0 l# U, z
( S/ v9 N+ H  ]
% Q/ y, T% p2 U" ]8 N, v' S
致於而家D基督徒真係好似被外星人捉過咁款!!
% o$ t) \5 l+ M7 p3 Z, \9 j2 C# Z全部都洗過腦咁的,如有言詞不當,勿怪
能忍不計心胸闊,悅盡人情眼界寬
Originally posted by homan~ at 2005-6-4 02:06 PM:
. g2 ?: K- t, G- [" J# g, A- w9 Q; K' r

$ r* ^* c2 T2 h. q6 J, abrother, 你問得好 !!!!+ A4 V$ c" i/ C+ G9 F5 }

- E9 o6 T- H7 l: z: G5 O' D. @亦都...
) Q* ?- a3 E& V# h& k5 j
你知唔知聖經係由人手去記載架﹖除左十戒﹐跟本成本野都係由人手去記載﹐入面係真係假﹐無人知﹐但基督教就話比人知信者得救﹐好多人跟本就唔知信乜。
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-4 02:03 PM:
1 L1 Q: `% C7 W3 h. _) C+ ^8 |$ N
+ }7 r0 c( V4 ?  {
您一個對幾個真係唔係好公平& q8 \4 {5 {- k8 f) |
不...
  v5 t9 r8 t6 q- L  Y
依~~好似好激下喎!. f) u# }5 t1 ]6 u
我又想問下,呢個世界係唔係真係有神?又有冇呢實質証據有神ge存在呢?因為本人無神論,咁我係唔係又要落地獄呢?咁究竟地獄又係點呢?
Originally posted by singgeihot at 2005-6-4 02:08 PM:
$ T) p" d6 i% m) G3 Y* }) v6 o  Q  y; S2 D! z1 x3 {
& I1 n# y& l7 y) @
議事論事, 講道理啫
7 ?7 s  h  d0 A6 c+ N( J/ P好難架﹐我地有既道理係會得罪基督徒架﹐而距地果D又好令人憤怒架。。。我試過一次同阿媽個親戚講﹐講講下火都黎埋﹐阿媽叫我收聲。
Originally posted by william303 at 2005-6-4 02:10 PM:
# J7 G( J- ^" q呢個世界係唔係真係有神?
$ {) a* n, k" R! X$ b1 D8 n, r你甘問無人比到一個客觀既意見。
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 02:09 PM:
& K0 e5 I* D2 e; c/ O+ k. N" k6 X3 ^* v
( L$ A9 a( ~1 J6 ~% e, x你知唔知聖經係由人手去記載架﹖除...
7 d9 s* K4 p8 y- A$ M% q5 y9 s% [; Z
& F" m9 R5 `7 S% r; |
Dear god,, e- q0 G/ d2 A
Don’t know if you noticed,; b  b& W. J' z
But your name is on a lot of quotes in this book.
; Z( w7 \/ y1 M6 a1 F& mUs crazy humans wrote it, you should take a look,: u4 ?$ p: M; T3 q" S/ L# z9 v
And all the people that you made in your image,
( l) E2 |* U. l* ]9 w' `! PStill believing that junk is true.
6 p. v* @# J8 n3 X" _- fWell I know it ain’t and so do you
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-4 02:03 PM:9 R6 A4 i" o% U% x1 Y
$ w, I/ h+ r2 F9 g" `- Z/ G& y% g

! u. X5 t# h" S) U. w8 W您一個對幾個真係唔係好公平, X- f6 a2 z* d
不...
: b' @( ^: F6 z1 i! e1 \: {
6 W, {' _8 Q, ?: s, {版主,我都係係度吹下水者; e: Z5 Q1 B3 Y& ]
7 d2 |# A- H/ w# s* X9 j+ K+ x
又唔係要分對或錯,吹下水者,有咩所謂ar 
  x. p! h" z8 Y% C+ O+ w8 ?- k  x- u7 W
依果問題....; H# h* A6 I" C, e" L
恐怕真係答你唔到~  g( Q0 s$ v9 r9 @- Q
8 Q" Y4 X$ A, g" m: V+ c
只可以講...8 Q/ A% P% y9 k" u" f' k/ y8 Q: z
神唔係即刻要我地落地獄
: R( t" I; P) w% _) L3 E# J有機會俾我地認錯law 
... 以為咁多人討論個topic... 原來開始 "離題"; z: l( l: i8 e9 X  R# A  U7 d
有點....
誰願回看憂鬱的眼 舊事沒法平淡   偏偏要裝作平淡
憑著忘記將它沖淡 但是易說難辦   歲月已印在眉間
Originally posted by homan~ at 2005-6-4 02:13 PM:% a& Q9 x; H; G

8 {+ {( e: G7 n6 O) b7 A: `) K4 Y  |1 f
版主,我都係係度吹下水者
# p4 N: s, V3 n; i% j7 I# G3 p: V; R3 V# u7 [% x
...
8 {& D( s- o2 o4 [! C  H
甘homan﹐你都真係一個幾大方既基督徒禍﹐你真人係咪甘架﹖
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。