<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 01:01 PM:0 W4 j% @$ A; R6 U" d- C) J; t% q

3 }" W! J; b+ s  F& w$ A9 s; ji am not generalizing, christians...
8 q3 E6 A1 j/ p0 s5 v7 V

9 o, T; T+ _9 O8 \好似 26FUN 喎.... 儲分
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by 良友 at 2005-6-4 01:03 PM:: m* z5 L: z1 H+ |( W) V

6 a  A0 W$ ?: S  R6 ?% U! r8 }$ _* t, E% }  k+ w- m
出世係中東國家的人就一定要落地獄了~真可憐
( T$ n% X# r/ }8 D3 X
: B0 m/ \/ ~' {& f0 a
唔可憐, 回教又有自己一個真神, 另一個天堂
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by singgeihot at 2005-6-4 01:10 PM:
8 O: z* Q: m% q- ^6 d2 l% R0 V5 Y# [7 d1 B

! L, Q$ L9 c$ y0 }9 o% _7 x, z唔可憐, 回教又有自己一個真神, 另一個天堂
2 B! E% T0 @# t( s+ m. W9 w3 Bnonono,唔信耶穌就要落地獄架喇,好慘的
Originally posted by 良友 at 2005-6-4 01:10 PM:  Z! n- f) U9 H3 [9 H+ h; i2 A

' I: ]% \& Y  c: U7 L. jnonono,唔信耶穌就要落地獄架喇,好慘的
4 h7 x3 {8 ^0 d0 ?, G. N
跟本無人知。你未死過既﹐你永遠都唔會知道。
Originally posted by 良友 at 2005-6-4 01:08 PM:
  W# {9 Y5 C$ R) R, S4 r! A! F9 s; C) M- ^% c
人地耶穌大呀哥話唔能信佢就要落地...
) r4 z( y7 J3 N# W# [
( B2 j6 V/ E# }" s- j) ]" p好似好好福利喎, 良友兄你有無諗過入会呀?
基本上﹐如果你未結婚就同女仔咩咩﹐就已經足以令你落地獄啦。仲有﹐基督教本身係唔比你用避孕套添架﹐不過尼幾年愛滋病興起﹐所以慢慢先接受CONDOMS。
Originally posted by 良友 at 2005-6-4 01:10 PM:$ H5 I) r$ ]: |: P/ B* a
1 d: i* G  |* _- L7 ^( t
nonono,唔信耶穌就要落地獄架喇,好慘的
% K9 P7 ]0 ~6 }4 f; {$ h7 B/ o, d! E% a4 t" t
又好似係喎, 俾你講到驚驚地添
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 01:15 PM:
& F- w2 y& o& ^$ @: t) V基本上﹐如果你未結婚就同女仔咩咩﹐...
# G) `9 h1 V) d! c  T# K5 E+ p5 `' b2 M+ k2 A  z) r# ]
雖然無乜 Principle, 但好 flexible 喎,
8 ^* R) ?; d) cBenedict XVI 要搶客就要学吓喇
Originally posted by singgeihot at 2005-6-4 01:18 PM:+ j, ]! ^5 `- W; {( D
- t2 [9 e8 T3 d5 q3 }5 y

8 i% a4 o! w* `7 ]. b  m雖然無乜 Principle, 但好 flexible 喎, 2 Z; \& G. c* c+ R
Benedict XVI 要搶客就要学吓喇
& J: l/ k; |; X9 y
Benedict 係天主教﹐唔係基督教。$ c* H0 J. `! i4 w
John Paul o係距任內就實行左‘神父唔可以結婚’尼一樣野。4 B" ]5 {( R, D' \2 F9 \0 W
全世界最多人信天主教﹐最有影響力亦係天主教﹐我覺得基督教識講唔識做。<----尼句野會得罪好多人
各位brother 好!!* Z6 c6 u. Y: x+ p. V' E

& Z8 p: V5 e) I' L我係基督徒, 希望解答到你地d 問題~. H6 |, J' K% a! C3 v
9 y* ]. |2 J1 k  c; o# E, q2 D
依家唔係要逼人信, 更冇話一定係我啱你錯,
2 M  e2 N1 W( ~& L& |: p1 V! U) D, z只不過交流下.......ok?? 7 C% Y: q( ]7 @3 o7 y, _6 `4 M! E* d
. r4 y5 r# U- W& g/ @! W
brother, 有咩唔明可以問, 我都會答架5 \9 F3 F3 @- P
我亦都會睇番d posting 俾大家知道基督教既立場
9 q  w7 @. E' `3 h1 \0 j  p" K+ z7 g: k( m4 i
如果hurt到大家, 係度講聲sorry 先 !
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。