<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by karate_pau at 2005-6-4 07:25 PM:$ U% _! ]3 V* e) z$ _5 Y" n. `
我會同神講( u- }8 u, @2 b& {
"你只係一個變態無...
# U7 x0 ^2 k( j
& K5 q  j1 ~. n1 P極度同意, 這也是我的心声, 我会比你用更多助語詞
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by jason williams at 2005-6-4 07:41 PM:
* Z3 Y$ ~! l  }* B/ Y! @! A
& c" l( s" y, a" ^4 l! ?* s& E6 y
so, sometimes i would think we ...
: u1 p% i$ P, L- X: y7 n

/ K& k1 h' u8 ^  DThis is what I had in mind when I played similar games. I felt like I was playing God, and I felt like this might be how God is playing us. 物似主人型 - 人與造物者相似, 都係好無聊, 整 d 無謂嘢嚟 kill time.
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
總之就係 - 信就有, 唔信就冇
7 w8 P8 P/ c) b" L
! [0 f% f  @6 P$ ]: f; V- S我選擇唔信, 就算佢出現响我面前, 我都会好唔客氣咁講哂我之前講過嘅嘢, 最後我会同佢講, 我一生人都憑良心做人, 問心無愧, 我死而無憾, 我寧願落地獄受苦都唔会願意上天堂認佢做老豆, 因為佢太不知所謂
Originally posted by homan~ at 2005-6-5 05:26 AM:
: J$ M' @8 ~  w9 a
5 A5 V( S# _) W/ ]1 o) k: j' G  ]& k& ^7 t' s+ i
Jcer 兄~
; D. L1 W9 R. {1 u
2 G% X! J. P9 M4 B( I講到離晒題真係sorry!!!6 J" P+ X& v* n

3 r" k% z( u$ _  ]6 V$ {4 [我會多謝神俾有健全既身體( q" o2 [4 x) l+ s7 [0 V$ k
有果好既家庭
; v$ \# }' E" ]( @- A  }' k有好既朋友!
+ A0 z8 V1 R. G4 ~, {* l/ o) \" Y2 R3 e$ {
2 P" v7 k2 Y( [; ~
- h& P4 e, ^( C' s- F
9 Q' u- ~# t/ C# ^# A& Z/ O雖然有個好嘅家庭, 但我會多謝神俾我一個終生嘅殘疾
Originally posted by 良友 at 2005-6-5 01:48 PM:5 g/ I- k9 I" N# K+ {+ E: E4 T

; B0 X$ f  S5 X7 G' O7 E$ e$ _' t5 O; L+ r' c' y" Q
我良友都極度同意見!!!!!!!!!!!!
2 W! d0 P$ v. r4 Q  w. ]
3 l$ A$ v8 h$ b- D6 ~2 F我会尊重佢哋嘅信仰, 每個人都有每個人嘅選擇, 但叫我信就冇可能喇, 就算太陽响西邊升起我都唔会
9 O: F% F. ~" X
2 p' b6 H2 G) Z( r! x) g3 `" j0 W但係真係有個咁嘅神企响我前面叫我同佢講多謝, 我即刻同佢死過
我記得有一次有個傳福音嘅人講 : 「不要問, 只要信.」# Y& c* ~7 P7 z! c0 p" m5 z$ H
當年董生搞廿三條嘅時候應該借用呢句嘢
Originally posted by 良友 at 2005-6-6 10:27 AM:) P1 f2 z& g3 _  z5 e

6 f: d% Y4 w: U/ g& T# a$ u) t
! ^" a, j9 }1 M; a3 }梗係啦,除左耶穌大哥之外乜週神都唔信得架喇,梗係有罪啦
2 ^  F9 X4 u- L# M
2 t4 n' g! C3 k$ x' E7 R
我老表就識得一個信咗基督教嘅不肖子, 有日無端端忽起上嚟同阿媽掃神枱, 機乎攪剄家破人忙
有 d 嘢想同大家分享9 b2 W: M" o% W9 l' Q4 {/ J

& _% t, F( K& V9 d我記得細個有個天主教嘅神父教過我哋, 如果人哋嘅宗教係導人向善嘅, 你哋就要尊重人哋嘅信仰....
Originally posted by 良友 at 2005-6-6 10:34 AM:! d* o: `5 h- x% o5 ~2 |3 s

6 w# h: c8 r9 A呢個TOPIC內咁多人積極回應都冇分加
) ^) k8 e+ I& q$ F5 M; z: M1 X0 a+ ~9 L
良友兄, 吹水開心咪得囉, 有料有好嘢咪分享吓囉, 吓吓為分好無癮架
Originally posted by 良友 at 2005-6-6 10:47 AM:8 z; l+ |1 k: E* M7 O5 C0 H
$ d: R! q$ n5 v( v

) s) D( b0 v+ |3 l) P+ ]on能九的基督徒,) @$ H) T. m2 B: v# M
但佢咁做係好架,一定可以上天堂架。
! e- i) e: L- d& P

% S- A- p% w( r" N9 @* O3 D: ?! g洗腦技倆真係拍得住毛主席 - 爹親娘親, 都不及毛主席親3 A4 n' R" f& C6 l. x' `4 P. Y" j3 W
8 Y0 ~. a! l1 g9 f( E
掃神枱好似紅衞兵除四舊
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。