<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 另一半移情別戀值得原諒嗎?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by jublio at 2005-6-9 02:27 AM:

Kaka....安慰說話我唔知點講…

...
Jub Jub,
我聽日先覆你啦,我心情仲o係谷底,我諗我訓醒無事架喇
希望聽日我會講D積極D既野啦
Originally posted by jublio at 2005-6-9 02:27 AM:

Kaka....安慰說話我唔知點講…

...
佢可能真係唔係一個好女朋友,第一個朋友叫我放手時,我認為佢有問題係佢唔了解,第二個朋友叫我放手時,我話佢地friend底所以意見當然一樣啦,第三個人提議我放手時,我覺得只係巧合,當更多更多更多人都話應該放手既時,我發現我其實只係一直呃緊自己之餘仲不停為佢辨護,一直搵藉口繼續撐落去,諗清楚,我係應該走,今次埋得過,我都唔知幾時佢又發顛,每一次都要我耗盡全力去留佢,夠喇,已經唔講緊三四次既事,而係十幾廿次既事,次次個難度都不斷提升,次次都更加過份,我無得再讓步,拍拖拍到咁灰我都係第一次,情況已經唔受控制,唔係我既野我都無為強求,我初初真係諗住我一日唔開口話分手,一路忍落去會無事,我錯左,而家我醒左喇。

Culture 問題都有可能,對於我黎講,日本D文化我都覺得OK,我無抗拒佢既國藉,唔知佢係咪一樣無問題,不過有時D生活細節都會知道佢鐘意日本多D,佢唔鐘意廣東話,唔鐘意中國菜,同我一齊我可能比緊好大既壓力佢,我都唔想,我仲話年尾學日文黎就下佢,而家唔洗學啦,佢返左去日本我都成日打比佢,我都成日飛去日本搵佢,我盡晒力對佢好架喇,無奈,佢要搵日本人做男朋友,我都無計,我係一個香港人,呢個係改變唔到既事實。

同我一齊之前,佢其實係一個處女,講真,當時我真係唔相信,佢條件真係唔差,佢個樣同身形都極似廣末涼子,我無辦法相信一個喪似廣末涼子既二十歲日本女仔仲會係處女,所以同佢一齊之前幾個星期,我都仲去玩,我諗住我同佢開始前去玩唔會影響到我同佢既關係,因為我諗住佢唔係處女,佢無得介意我之前點玩,當我發現佢係處女,每次佢介意我既過去我都覺得係情有可原,我只能不停道歉,佢亦講過佢唯一接受唔到就係我同令一個女既野,當時有第個日本女仔主動追求我,我又未同佢一齊,一時既貪念就讓成今日既萬劫不報之境,唉,天意弄人。

我無得唔原諒佢,我今時今日可以話係我自己一手做成,如果問我會唔會後悔,我只可以講一句我唔後悔,當時我都唔知個實情,比多次機會我返到過去,我都係唔知都係會做返同一樣錯事,所以唔好問我後唔後悔,我到而家都無做過要後悔既事,不過如果我唔溫書我就真係後悔喇,得返十日就考就喇,我都知好貴,Jub Jub 你都努力啦
Originally posted by dg666 at 2005-6-9 02:48 PM:
首先我仍未放得低,道理明,但做到又是...
我好讚同你既講法,道理明但做唔到,知而行難,無奈!
不停付出但女友仍然變心,最心痛係痛在自己無錯,更無奈!
無辦法眼白白睇住佢同第個一齊,而被指小氣,更更無奈!
Originally posted by jublio at 2005-6-9 11:46 PM:

卡卡…佢俾得佢嘅第一次你即係佢都曾經好愛你,因為女仔嘅第一次唔係咁輕易俾人!仲要佢係日本人,咁靚,條件咁好…

我覺得佢都叫做曾經愛過…只不過經唔起時間外面引誘…你亦都無謂嬲佢啦…(雖然我知講容易做難)!

其實有時女仔會好介意男仔去玩(i mean one night stand個種玩喇…我唔知你所謂去玩係乜意思,唔好嬲),因為覺得個男仔好似好隨便咁…
我都希望係,如果佢真係真心過我都無為諗太多,我一時亂諗,覺得佢係早有預謀

只能夠怪我唔夠好

我唔係 one night stand,我都唔知點解釋,只不過無拒絕其他主動搵我既女仔,佢怪我兩個月都唔等佢返黎,其實我點講都係藉口,點講都係我唔岩
Originally posted by jublio at 2005-6-10 12:54 AM:

咁就唔可以怪晒佢喇…
無計,我預左散,佢開心就算喇,我唔諗咁多,等下個
我既故事已經告一段落
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 另一半移情別戀值得原諒嗎?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。