<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 基仔克勤eason歌藝大比拼
返回列表 回復 發帖

基仔克勤eason歌藝大比拼

基仔克勤eason歌藝大比拼

小弟意見...

聲最靚:      克勤
假音最佳:   基仔克勤eason三個都好
高音最佳:   克勤
低音最佳:   eason
現場演繹:   基仔eason
演繹技巧:   eason
台風:         eason
合唱最佳:   克勤eason

[ Last edited by DrChik on 2005-6-27 at 07:48 PM ]
其實我覺得現場演繹克勤仲穩定...
不過佢唱live把聲同播cd冇咩分別jar ma.......
我就覺得克勤唱現場自己的歌時一般,唱別人的歌反而好好聴wo
Originally posted by Ken Hung at 2005-6-9 12:00 AM:
我就覺得克勤唱現場自己的歌時一般,唱別人的歌反而好好聴wo
我都覺得佢唱其他人嘅歌仲好聽.
但係總覺得克勤太過"唱功", 硬係冇嗰種動人嘅感覺, 唔識點形容. 就好似一部"人肉cd機"咁.
反而古巨基同eason都唱得出呢種"感情".
古巨基嘅"殉情記", eason嘅"綿綿",呢兩隻歌音域要求都唔算太高, 一般人都唱得到. 但係要唱得好就非常困難. 呢兩隻歌除咗帶有一絲絲嘅傷感之外, 同時流露出對情人嗰種溫柔同呵護, 越聽越有味道.
印象中克勤最令我感動嘅歌係"櫻花"同"飛花".

[ Last edited by 吳建仁 on 2005-6-9 at 12:26 AM ]
Originally posted by 吳建仁 at 2005-6-9 12:24 AM:

我都覺得佢唱其他人嘅歌仲好聽.
但...
建仁兄講得非常好,
"人肉cd機" 呢個term 真係一矢中的啊~~~
但係佢又真係好唱得bor!
真係矛盾..............
OOOOOOOOOOO
go!
yes~i agree too~but eason and 基仔ok too~^^

Originally posted by michael86 at 2005-6-8 11:55 PM:
不過佢唱live把聲同播cd冇咩分別jar ma.......
絕對同意
咁覺得許志安點呢....我覺得佢d唱歌都得架
同埋....佢地三個邊個震音好呀
Originally posted by justin714 at 2005-6-9 01:27 AM:
咁覺得許志安點呢....我覺得佢d唱歌都得架
同埋....佢地三個邊個震音好呀
Eason比較少用震音,
克勤用得幾好,
基仔我有點覺得他濫用,反而聽起來不太順耳,
其實要演繹好一首歌,不是太需要用震音的
Originally posted by 世紀黑日 at 2005-6-9 01:45 AM:

Eason比較少用震音,
克勤用得幾好,
基仔我有點覺得他濫用,反而聽起來不太順耳,
其實要演繹好一首歌,不是太需要用震音的
聽兄妹果陣...Eason最尾果度好勁
高音完又震
咁古巨基點濫用呀 有邊首歌係....想聽下
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 基仔克勤eason歌藝大比拼

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。