<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 基仔克勤eason歌藝大比拼
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Charcoal_henry at 2005-6-9 12:18 PM:

同意到極點~

其實克勤既唱功...
如果單以音域計, 克勤應該比學友更廣.
但係克勤唔及學友, 正係因為"感情"問題.
聽一聽佢兩個唱嘅"李香蘭"就知有一種分別.
至於踩鋼線唱歌,
對於克勤黎講,
困難嘅只係"踩鋼線", 唔係"唱歌"
就好似譚校長可以一面跑步一面唱歌而面不改容咁.
因為"唱歌"對佢地呢種級數嘅人黎講, 易過食生菜.

[ Last edited by 吳建仁 on 2005-6-9 at 12:35 PM ]
Originally posted by 吳建仁 at 2005-6-9 12:29 PM:

如果單以音域計, 克勤應該比學友更...
同意呀~~佢成日都唔夠投入~
同埋唔夠放.(演唱會就一時時啦~~)
Originally posted by cwc_tkd at 2005-6-9 12:36 PM:

冇錯.
如果克勤可以放開懷抱, 唔執著於"零瘕疵"嘅話, 可能會更好.
克勤出哂名唱歌冇感情啦, 剩係識震音, 我一d都唔欣賞佢
[img]http://www.emlong.com/model/gfg/y-ms08.gif[img]
連克勤都未夠學友既水平
咁學友咪好恐怖>.<
有冇佢地唱得好既幾隻歌推介呀??
Originally posted by cwc_tkd at 2005-6-9 12:36 PM:

Originally posted by sniper at 2005-6-9 12:59 PM:
我唔係咁同意wor~

係, hacken係好似感情唔夠explicit咁, 我覺得咁樣係因為佢唱歌實在太輕鬆所致, 令人感覺唔到佢好"肉緊", 好有感情咁, 但係我唔覺得佢係唔投入wor~ 其實我覺得感情外露同內斂係唱法既分別jie, 我相信要hacken唱到好似eason同基仔都一定無問題, 相反則不能矣, 但係hacken咁唱會好唔自然..... 不過各有各好~ 其實欣賞hacken既同時, 我都覺得eason同基仔好好架

同埋我覺得有陣時eason同基仔既"感情激蕩", 係因為唱得好辛苦~ 而hacken就好少會好似斷氣咁~
錄音係.....錄左幾十次出黎的效果
如果d 歌手唱live 有cd 咁好聽
d 人就唔會話而家d 歌唔識唱歌la
克勤唱live 唱到cd 既效果先係好波
Originally posted by abc123shing at 2005-6-9 02:11 PM:
錄音係.....錄左幾十次出黎的效果
如果d 歌手唱live 有cd 咁好聽
d 人就唔會話而家d 歌唔識唱歌la
克勤唱live 唱到cd 既效果先係好波
係呀,我覺得佢同eason同學友唱現場都好好~
不過佢地ge歌路唔係好同,
舉例:要克勤唱eason ge"阿士匹靈"佢會唱得好核突,
而要eason同學友唱克勤ge"六呎風雲"一定冇佢唱得咁好,
所以分返開黎睇,佢地各有各好,只係風格有差異

但係我就不太欣賞基仔了~
Originally posted by sniper at 2005-6-9 12:59 PM:
我都係咁話..冇感情仲要賴有感情咁law.
你地唔發覺仲almost首首歌都係一樣唱法ga咩..真係cd機ar.一部機丫ma
不過我同意克勤係有唱歌同靚聱..只不過係我覺得好悶
我反而覺得eason好全面..佢把聲唱歌唱得好自然都好聽eg. "shall we talk" "時光倒流二十年"
show 唱功,假音又得 e.g "反高潮" , "黑夜不再來"
快歌都得~e.g"打得火熱"(經典la~) or "衝口而出"

你諗下克勤唱"打得火熱"會點...
相反eason唱"我不會唱歌"我覺得都不會太差law
[積極回應者+]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 基仔克勤eason歌藝大比拼

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。