<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 講起上黎, 大家知吾知 KFC 背後既秘密?[+]
返回列表 回復 發帖
"Agricultural Science " 係唔係 "調理農務系" ??
Originally posted by bodycharge at 2005-6-13 10:45 AM:+ }( u; @; q7 ]0 N
"Agricultural Science " 係唔係 "調理農務系" ??
. Q9 v, |! P+ [2 A: c& e# @& P

* _( d$ q, i4 ?我原本想寫調理農務系, 但費事人哋以為我講笑
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
相信好多人都食過老麥
7 G% ?, c9 \4 l5 ~老麥嘅標誌, 係一個M字, 大家都非常清楚.
1 t( U+ ^5 @0 n* A& u點解會係M字呢? 好多人以為係因為"McDonxxd"嘅簡寫, 係知道真相之前, 我一直都好似大家咁諗./ X0 \% Z# [. O

- V2 ~. Z! H' g& J然而, 事實並非如此.8 _- n  y* h8 ?- D; S
" M' M. l' X" _' v7 ?3 B8 u* A
老麥靠漢堡包起家, 呢個係無須置疑嘅事實. 但同樣都係賣漢堡包, 點解唯獨是老麥可以賣得咁成功? 答案就係在於佢所採用嘅茄汁. 我係5年前一次非洲旅行中, 知道咗呢個驚人嘅秘密. 當時我住係一條叫"Lepe-barian"嘅村落, 勢估唔到係啲咁嘅窮鄉辟壤居然都有一間老麥, 或者係為咗招呼好似我呢種去當地進行生態研究嘅遊客啦! 而店入面, 確實只有外來嘅旅客, 一個當地居民都冇. 起初我以為因為當地嘅居民窮, 食唔起老麥, 不以為然. 但係後來由一個村民嘅口中得知, 佢地唔食老麥, 係有原因嘅. 當時, 我咬住個漢堡包, 有個村民神色凝重咁同我講, 叫我唔好食咁多老麥. 我問佢點解. 佢猶豫咗幾秒, 終於開口: "因為漢堡包入面有污穢嘅嘢." 我出於好奇心再追問落去. 佢係我耳邊細細聲話: "老麥每三個月都會俾一筆錢我地條村, 換取村內女人污穢嘅血, 作為整茄汁嘅材料." 我當堂噴返個包出黎. 我半信半疑, 於是後來再問另一個村民, 答案完全一樣. "M"字點解, 相信唔駛多講, 我亦唔想再多講. 4 n; o8 o" _. P8 g" y/ s

% X, ^& N  r# w自此之後, 我冇再食過老麥.
7 Y0 j# V! C: y6 _) s- ^" S
6 p7 W/ K- Q5 \[ Last edited by 吳建仁 on 2005-6-13 at 11:52 AM ]
肯德基的回駁可以是這樣:8 p3 p, F7 N$ }9 ^4 x8 b$ `
咁深水步個d女你地又叫做雞?點解我d雞唔可以叫做雞?
例外reply

無可能︻…

假如係事實,呢個世界就唔再會有禽流感啦!大家都係為左食……又點會理佢係邊度來源呃!!
6 ^: A" z5 [# j* }' b8 n& J9 h既然係咁先進,相反成本都會貴番啦!算啦!世上無其不有,人一世,物一世,有得食,好食啦!仲諗咁多仲乜鬼呃!係咪??
Originally posted by 吳建仁 at 2005-6-13 11:50 AM:, _8 X# {7 C1 `
相信好多人都食過老麥! ]) Z) r" a6 t
老麥嘅標誌, ...
( _3 E& p4 M, V  B" j3 ^) x呢篇仲誇wo.................! y  C( A# V- h! Y0 J& X! Z6 c% b
一句講晒~謠言止於智者
Originally posted by at 2005-6-13 03:21 PM:3 G$ ~/ u3 [& D' }' f/ m" ~

1 b3 H+ c8 ~4 C呢篇仲誇wo.................# J, k* d5 v8 Z$ q* {3 X+ q
一句講晒~謠言止於智者
; y' y$ n$ H! b1 k2 u" {* _
最弊呢個世界智者少, 智障多......
Originally posted by 吳建仁 at 2005-6-13 09:53 PM:
( y7 d% W% F* w$ [  r/ Z
1 Z: `* |+ K$ |, p最弊呢個世界智者少, 智障多......
8 K! g  h. Z% Y+ u, \0 }& ]
9 j2 L0 `3 I7 p( X; b5 F$ h, A& i
呢句 好正丫
4 H* `  V1 {/ j
* ]/ W6 b0 v+ [, r* f一句到尾,靚女們 "做雞是正確的"
do the chicken right!!
呢d傳言,好多間公司都俾人咁樣傳過,話d產品有咁恐佈得咁恐佈,但我相信係妖言惑眾的居多。以前我都聽過話M記d漢堡肉係老鼠肉啦,但我相信一間大公司唔會係呢d咁既雞毛既事情上為左慳個些少而做d咁既野。
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 講起上黎, 大家知吾知 KFC 背後既秘密?[+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。