<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 大家覺得做keeper邊樣最重要?
返回列表 回復 發帖
個人認為係反應, 其次係經驗!
Originally posted by joycejo at 2005-6-12 11:35 PM:

哦!我以前踢前鋒架....之後轉左打keeper.....都有係出邊比賽囉過獎架!
公開比賽囉獎咁勁?!

我以前都係守龍, 之後踢後衛

而家諗諗下, 上面位兄弟講得又有道理噃, 經驗都勁重要
因為經驗係主動既, 好似封位, 角球/單刀出定唔出, 12碼點捉都係越有經驗越做得好
相反反應係被動, 人地近射先最有用, 一般情況一場波真係要好好既反應唔會多過3次
但角球成日有, 出錯左打空就死人喇.....
單刀又係, 除非反應快到人地挑過頭都趕到伸手去擋, 如果唔係出既時間同封位先最重要

所以諗諗下... 經驗先係最重要 =.="
保方, 施治, 卡斯拿斯果d有排勁 =.=

重有一樣都好重要, 就係識用手掉, 要夠遠同準, 咁先可以打到好既反擊
用腳開一來唔準,分分鐘俾人攻番轉頭, 有時我見唔到隊友有空位我大力踢出界算...
二來自己友難控制, 又要頂, 又要控.....等個波跌落黎人地都番曬後lu

[ Last edited by crap on 2005-6-14 at 03:48 AM ]
Originally posted by crap at 2005-6-14 01:43 AM:

公開比賽囉獎咁勁?!

...
我都想試下做龍令獎既感覺,仲有,做龍仲要有入波覺唔覺好正
一生一世支持多蒙特,Support u forever Borussia Dortmund
Originally posted by lookityourself at 2005-6-14 04:12 AM:

我都想試下做龍令獎既感覺,仲有,做龍仲要有入波覺唔覺好正
梗係正啦
但正式比賽基本上無可能.....
打機就成日攞個龍出黎扭
Originally posted by crap at 2005-6-14 02:34 AM:

梗係正啦
但正式比賽基本上無可能.....
打機就成日攞個龍出黎扭
係ar,除非死球,你估真係捷拉華特咩
一生一世支持多蒙特,Support u forever Borussia Dortmund
Originally posted by lookityourself at 2005-6-14 04:38 AM:

係ar,除非死球,你估真係捷拉華特咩
hahhahaa,
響香港我諗無教練肯俾個龍咁做
Originally posted by crap at 2005-6-14 02:42 AM:

hahhahaa,
響香港我諗無教練肯俾個龍咁做
哈哈...係呀....或者射12碼啦////如果你係成隊最老資格....又有信心....咪比你射囉
Originally posted by crap at 2005-6-14 01:43 AM:

公開比賽囉獎咁勁?!

...
老實講句,,,,我唔係認叻....我事實係打keper囉獎多過以前打前鋒....所以我都鐘意左打keeper.....我打前鋒只係學校班際囉獎....打keeper戈時就成日係校際同出邊公開比賽囉獎
金牌都比以前囉多左....所以而家鐘意左打keeper...仲有...你打keeper個個都會聽你講...連隊長都要聽你話啦....幾有成功感啦
最重要係反應:cool:

dida~~~集中力超強~冷靜~~領先幾粒都完全唔會鬆懈
講正宗手法+反應就係卡斯拿斯~~~
保方指揮&判斷力~~~~~~~~~
施治咩都有(全能型~)穩如泰山

[ Last edited by pakho on 2005-6-14 at 01:23 PM ]
Originally posted by joycejo at 2005-6-14 01:12 PM:

老實講句,,,,我唔係認叻....我...
睇下係咩球隊既啫,我以前果隊校長班人一d團體精神都冇,個個只係自己理自己,唔會理下其他人,又要扮勁......唉,要搵到一隊好似你口中所講既球隊真係好難
摺吧啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 大家覺得做keeper邊樣最重要?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。