<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 嫖妓是不尊重女人!!
返回列表 回復 發帖

[散文小品區] 嫖妓是不尊重女人!!

最 近 看 過 一 篇 文 章 , 講男 人 嫖 妓 很 正 常 , 大 部 分 男 人 都 是 如 此 , 不 足 為 奇 , 還 叫 女 性 接 受 !

男 人 是 人 不 是 狗 , 有 思 想 , 也 有 理 智 和 感 情 , 愛 自 己 的 女 人 , 應 該 顧 及 對 方 感 受 ,嫖 妓 是 正 常 事 ? 理 所 當 然 ? 這 是 因 為 大 部 分 男 人 都 想 為 自 己 的 不 良 行 為 找 藉 口 , 是他 們 想 說 服 女 人 接 受 他 們 嫖 妓 的 事 實 。 若 果 女 人 去 叫 鴨 , 男 人 會 認 為 這 是 理 所 當 然的 事 嗎 ?

那 篇 文 章 的 作 者 強 調 , 嫖 妓 不 存 在 道 德 問 題 , 只 是 嗜 好 而 已 , 就 如 賭 博 一 樣 , 是 嗜 好 一 種 , 這 肯 定 是 大 歪 理 。

不 是 要 貶 低 男 人 , 而 是 希 望 男 人 愛 錫 及 尊 重 女 人 , 不 要 再 為 自 己 的 自 私 而 去 說 歪 理 , 女 人 也 不 要 愚 蠢 地 被 男 人 瞞 騙 。

愛 情 是 建 立 在 信 任 及 互 相 尊 重 之 上 , 嫖 妓 行 為 明 顯 是 不 尊 重 女 人 , 大 家 因 嫖 妓 的 問 題 而 互 相 不 信 任 的 話 , 這 樣 的 愛 情 , 還 值 得 維 繫 下 去 嗎 ?
若 果 女 人 去 叫 鴨 , 男 人 會 認 為 這 是 理 所 當 然的 事 嗎 ?
因為這不是理所當然!所以如果真係有女人肯俾錢搵我扑!
我可以遇工作於娛樂!我會接受!
Originally posted by alexkelly at 2005-6-23 07:55 PM:
若 果 女 人 去 叫 鴨 , 男 人 會 認...
但如果係醜婦呢
Originally posted by hiroraymond at 2005-6-23 08:51 PM:

如果係醜婦呢
唔係如果,係一定係,仲要老既,咁先有D閒錢
Originally posted by Rika at 2005-6-23 08:57 PM:

唔係如果,係一定係,仲要老既,咁先有D閒錢
咁又唔駛老既,好似魔人布歐咁既你都驚。
kaixinren兄你原創ga?
Originally posted by toro at 2005-6-24 01:10 AM:
kaixinren兄你原創ga?
一半一半,有幾句系原文章的points.
Originally posted by kaixinren at 2005-6-23 11:18 PM:

一半一半,有幾句系原文章的points.
加分啦咁…
Originally posted by toro at 2005-6-24 01:28 AM:

加分啦咁…
toro版主大人!你放左2個好在個topic,但好似沒真的加分給我。
可唔可以double check? 希望系我計錯啦!多谢!
Originally posted by kaixinren at 2005-6-23 11:59 PM:

toro版主大人!你放左2個好在個topic,但好似沒真的加分給我。
可唔可以double check? 希望系我計錯啦!多谢!
叫蛙仔得喇,有手指公就係加左ga喇,有時要等個版更新ga
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 嫖妓是不尊重女人!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。