<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 沙基 : 碧咸冇料到?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by adamjacky123 at 2005-6-27 11:42 PM:
有邊個識波既唔話碧咸係世界第一右翼?
佢d傳中係世界第一.佢d罰球係世界第一,佢打不死精神係世界第一
識睇波嘅都知佢唔係翼, 係右中場
翼主要用速度沉底出波, 佢打右中場主要係禁區頂吊波
右中場主要會幫手合作防守, 翼唔多會
如果話碧咸係右翼, 佢唔多合格, 速度腳法平庸, 跑住黎斬波亦唔見突出
出名嘅翼主要有:費高, 祖阿昆, 維辛迪, 胡禮菲臘斯, 傑斯, C朗
要講碧咸依類球員同類差唔多冇, 因為真係好少冇速度嘅打邊路

碧咸對我黎講係一個冇嘜天份嘅球員, 罰球斬波比較係練出黎嘅
但係佢有英格蘭球員個仲鬥心(將勤補拙),依一方面大哨絕對要多啲向佢學習
Originally posted by step025 at 2005-6-28 01:22 AM:

識睇波嘅都知佢唔係翼, 係右中...
又要駁你地啦!
如果"翼"你林咁樣,點解有"翼衛"呢個名詞,再者你所講既洛底線斬中先係"翼",
又係一個倒果為因既例子,正正因為佢吾同第2d球員,佢準,好多時吾洗洛到底就可以傳到好位!而吾係佢吾識洛底! 而且佢成日都有係底斬中,只不過吾係用你地心目中果種足球小將式"一個扭入去",洛底仲可以靠成隊既配合! 吾係只用"個人突破"!

仲有你講佢無天份只靠勤力,我可以講如果無天份果d有咩大球會會斟你呀?
20幾已經打正選啦!
而家好多中下游臨老打起果d,你就可以講佢地可能無咩天份啦!
好失望,好多人想踩beckham,但係都up吾中,

我自己覺得佢最吾對路係,私生活太多采多姿,無咩時間集中係足球度,亦無左以前果種鬥心!
反而佢打法上我覺得無咩問題,因為世界上果d大球會同名領隊已經用行動證明左比大家睇,佢吾係無料到!

佢應該學下林伯特!
人地問林伯特點解打得咁好,佢答得好簡單
就係每日腦入面只有足球,每日都要林點樣打得好,每一日都想打好波!!

我覺得真係講得好!!
Originally posted by ---fans at 2005-6-28 01:49 AM:
好失望,好多人想踩beckham,但係都up吾...
係囉,都up唔中佢d衰野,佢唔出腳法唔代表冇腳法,速度真係一般,
佢d私生活真係唔好提啦,如果佢d私生活唔係咁樣一定仲多人鍾意佢~
摺吧啦
Originally posted by ---fans at 2005-6-28 01:44 AM:

又要駁你地啦!
如果"翼&quo...
冇錯,依家有d強隊點解有時贏唔到波呢,就係因為成日地位進攻,冇諗過玩下兩邊高空傳波埋去比d前鋒頂下,
以前曼聯左邊扭入去,右邊傳埋去,再加埋雲佬此等禁區殺手,玩死過好多強隊,依家d人只係識扭波,冇諗過做d普通既野都可以直接收死對手。
摺吧啦
Originally posted by step025 at 2005-6-28 01:22 AM:

識睇波嘅都知佢唔係翼, 係右中...
細哨果d腳法都係練返黎嫁啦=_="天生會識既咩???
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2005-6-28 02:00 AM:

細哨果d腳法都係練返黎嫁啦=_="天生會識既咩???
呢d咪係好多香港朋友既林法law,就連當年係法國,卡路屎果球超級世界罰球入左,
嘉賓歐偉倫都講"吾知佢點入架",緊係啦,阿倫吾知道好波係要"練"架ma,以為一生出黎就識!

卡路屎當年跟伊達苦練罰球....
細哨果招係同隻狗練番黎架....
馬勒當拿,比利就踢汽水罐!
呢d又有幾多人知?

一生出黎識踢,好似只有"次偉"
佢唔係一D天份都冇, 而係同D真係有天份嘅球員企埋一齊就相形見絀
佢係皇馬第一次習訓就講過, 技術上有好多要同其他人學習
顛佬個D係練出來, 但係天份上就可以令佢掌握得更得心應手

你哋都話有玩FM, 係FM到佢係M(R/C), 並唔係AM(R/C),係個到你就可以睇連最中肯嘅FM都冇當佢係翼, 仲有成日講佢有腳法唔用, 依樣唔用, 個樣唔用, 禁不如唔好踢, 收埋自己係更衣室睇電視
Originally posted by step025 at 2005-6-28 02:23 AM:
佢唔係一D天份都冇, 而係同D真係有天...
佢根本唔洗用腳法,守更加唔會用到啦,下下落到場一定要用腳法咩???唔係,
踢到好表現就已經夠,講技術碧咸一定同皇馬班球員比一定差幾班,但唔至於冇技術~~~
摺吧啦
Originally posted by ---fans at 2005-6-28 02:13 AM:

呢d咪係好多香港朋友既林法law,就...
對,就算係神童朗尼都要練啦,唔練會有技術咩,每一個球員做得職業球員一定有返d技術同必殺技,否則球員都唔會比你上A隊
摺吧啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 沙基 : 碧咸冇料到?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。