<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 如何改變局勢!
返回列表 回復 發帖

如何改變局勢!

我識了一個女仔, 都有一段時間, 我同佢好多時晚晚online.. 晚晚傾,咩事都傾,但真係無
方法,點可以突破!同佢話想傾電話佢有話怕尷尬(但有俾number我同佢傾,佢話當我煩
惱時,可打俾佢,但到現在我無打 , 唔想打草驚蛇) , 佢都係剛剛用icq的 , 講到d愛情朋友
問題,佢就好有意識地好小心回答!最激氣係我唔急有咩表白, 但有時有d生活上講到朋友
家人的事時 , 佢俾意見幫我解決,我會講句 thank you , 出於禮貌。但佢就講同我講我地
講義氣 !! 下下提起義氣俾佢激死 !! 我估唔到佢點睇我地關係,但場戰役我知開始了!各位
網友們,請幫幫手提出攻略!!我準備好了會無限的付出,付出時間心血呢d小事,我一定會做!
但形勢同攻畋就欠奉,我一直都無想過會在網上發生感情!所以埋唔到門! !請幫忙有咩好
橋可以令她轉移視線,集中互相溝通之於,不再有同我講義氣同兄弟的觀念!!
這就是小弟第一問

暴龍killer genesic

[ Last edited by genesic on 2005-6-30 at 03:29 AM ]
將來嘅事唔講, 我覺得要再進一步, 一定需要真人見面 (有少少癈話). 如果她好抗拒(唔完全反對但唔想), 有一個建議 - 就是喺用網上電話. 我冇玩開icq, 但我估會有聲頻同視頻功能(冇就試其他). 一步一步試下要佢開 (如果她說冇設備, 可考慮送比她, 應該都唔會太貴, 只要有好時機, 就可以送, 寄都可以, 其實都算一個你兩人的point). 先開聲, 再網上見面. 當時間耐些會易些親自見面. 如果她唔想改其他software, 試下用 sk口口e (好出名的網上電話software).
盡量搵多啲只喺你兩入之間的topics, 會親近好多.

唯一兩點要注意一下, 她抗拒打電話是什麼原因(怕尷尬可能是表面原因, 會唔會喺屋企唔方便). 另外, 感覺這女孩, 有少少成熟 (至少你會覺得, 因為你會聽她意見). 這些都影響你們以後溝通. 要攪清楚同好準備.

希望幫到你 ...
小弟唔易做, 大佬更難當
飲茶你行先, 吹水我最叻 (好文區茶客 - 冰鮮潛龍™寫於人間死城)
慢慢來..不洗急...所有野上天都有安排.緣份注定曬所有野....
當你地傾計時,比多d關心佢,但係就唔好強求,
話你知啦....呢個確實係一個好既開始,因為佢已經對你冇左介心....佢當左你係無所不談既好朋友....但係唔好因為咁而太過急進呀....表白就唔好啦...因為你自己都未肯定係咪真係鐘意佢呀!睇定d先啦///你會問點睇定?好簡單...keep住用icq同佢傾計...到你地平時online既時間唔見佢啦,就打比佢....問:"你冇on既?有事呀?"佢通常會話唔得閒,冇on...咁你又同返佢講:"哦,我以為你部機壞左冇on tim...咁冇野啦,下次再打比你啦"....咁你又成功左第一步..
因為佢對接你電話,同埋用電話同你傾計冇左介心....好事....咁你得閒就可以用電話同佢chat,唔駛成日都用icq咁無聊....但係你用電話同佢傾呢可以傾返平時係icq既野,唔好表白住..傾熟d...咁再慢慢黎...熟左之後咪知岩唔岩自己囉....岩既先表白....知冇?
總之你記得一樣野,你比女仔既第一感覺係好緊要!之後既事就易辦啦!
我等你reply...有野再問我啦!

感激仗義的幫助

Originally posted by fatfatdragon at 2005-6-30 06:03 AM:
將來嘅事唔講, 我覺得要再進一步, 一...
在下首先在此謝過fatfatdragon兄,感激萬分!!受用萬分!!你的實際意見,
我絕對贊同!!一定需要真人見面,何來廢話,好有道理!!我能有這一天,我會第一個通知你!!
網上電話..我會接納,對我來說,能得到夢寐已久的天賜之緣,豈會計較少少金錢附出!最
重要係佢肯唔肯起用!!
溝通這點經你提醒,我會多加留神!!希望事情發展順利!!

上天、安排、緣份

Originally posted by mcsimon0574 at 2005-6-30 10:09 AM:
慢慢來..不洗急...所有野上天都有安排.緣份注定曬所有野....
當你地傾計時,比多d關心佢,但係就唔好強求,
mcsimon0574兄,多謝你那番"所有野上天都有安排.緣份注定曬所有野"的說話,
我看見也...應同,感既,體會,深思同銘記!!我也明白要多關心,說得對!我會慢慢來!!
網友的意見,令我感激萬分!!
Originally posted by genesic at 2005-6-30 01:50 PM:

在下首先在此謝過f...

網上電話..我會接納,對我來說,能得到夢寐已久的天賜之緣,豈會計較少少金錢附出!最
重要係佢肯唔肯起用!!
這個網上電話喺不用錢的, 只要兩邊都有software "sk口口e" (都不要錢 好出名freeware). 可惜冇視頻但聲好清 (看不到樣)
(software 名我唔寫la, 好易知)

但我知
           聲(當電話)     樣(方便理解, 應叫視頻)
msn      有                有
qq        有                有
icq        唔知            唔知 (我估)

最主要有 microphone + cam
(最平相 ~150HKD 可以OK, 看質素)
問一問有玩開的人, 好容易.
小弟唔易做, 大佬更難當
飲茶你行先, 吹水我最叻 (好文區茶客 - 冰鮮潛龍™寫於人間死城)

好透徹分析了我!!

Originally posted by joycejo at 2005-6-30 11:35 AM:
話你知啦....呢個確實係一個好既開始,...
事情發展你作出理性的分析,令我驚嘆!!你講"因為你自己都未肯定係咪
真係鐘意佢呀!睇定d先啦"joycejo兄我由心佩服,你好言提醒,我會小心
留意!!你的提意..很好,很自然,不太造作,好適合我這個階段!我會邊發展邊多加
留意!!大家岩唔岩對方呢個著眼點的!!
其實你比女仔既第一感覺係好緊要!唉!!可惜開頭就唔多好,甚至佢講過我地好唔同,
幸好後期,從對話中,開始彼此明撩大家睇法..最開心的是,佢懂得從說話,察覺到
我的細心!!我會加把勁!!
你的幫忙功不可未對我來說!!thanks!!joycejo兄

寶貴提供

Originally posted by fatfatdragon at 2005-6-30 02:07 PM:

這個網上電話喺不用錢的, 只要兩...
唔...多謝!(一定要講)

我會睇一睇的,問佢有無興趣!如果得的話!就誇出了一大步!!
在此謝過!!fatfatdragon
Originally posted by genesic at 2005-6-30 03:17 AM:
我識了一個女仔, 都有一段時間, 我同...
brother,
好多bro 都俾左意見, 希望你成功啦 !!!!

想講返, 溝女一定由朋友開始,
好少女主動追仔 ~

so..........bro 你已經成功左一步啦

你而家要睇下大家有冇feel 者
自己諗清楚先出手,

再諗下有冇機會界到,

ok????

加油呀 ~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 如何改變局勢!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。