<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » 邊間寬頻公司好?
返回列表 回復 發帖
咁你咪無得揀香港寬頻?!
唔係賣廣告,我用香港寬頻
三年黎都無斷過線(可能我好彩啦)
我用既計劃係無限上網果隻,唔算貴
上下載都好快…
真係唔錯
網上行幾好不過係日呃人錢
一陣又話你無交錢又呃你200蚊
香港都幾好而家用光纖
和記 d 維修 service 好差.明明話0個日黎,結果係咁拖,問極都話0係機房check...過左幾日先上門...
新世界寬頻正一垃圾,我取消服務,佢成個星期都唔Fax個表比你,賴死
搵番聽電話個服務員,一係話佢講緊電話,行開,放假,諸多籍口,
到而家都未Fax,差不多約滿,點算好
HKBN BT 超快
http://www.26fun.com/bbs/attachm ... 61d2&download=1

[ Last edited by d228216 on 2005-8-18 at 01:47 AM ]

1016 x 43 PIXEL下載

HKBN
唔好用有線寬頻
我身邊既人用過都係負面既評語...
Originally posted by krebs at 2005-7-14 00:53:
HKBN ...
有條線網絡你們都竟然有人話好!  呢間是用過最差的一間。  如果你們想將來cut佢你們就知味道! 我去年轉左過來網上行,當然要cut有線,表就要填,仲要一個月前通知,(即是收多一個月無用過的錢),之後service就cut左,但居然無厘頭到那些乜乜e-mail、網上服務就無幫我cut。  錢就照收!  我去投訴,佢個電話就永遠好耐先有人聽,又話要填表另外cut!(之前又唔講!) 攪左幾日,表交左,但之後又係無幫我cut到! 跟住去消費者委員會投訴,消費者委員會話呢間野出左名多事干、成日都係咁! 當佢地跟進完,承諾幫我cut,但之後又無cut,最後為有去銀行投訴換左張Visa先攪掂(因為用Visa過數)!

至於話網上行服務差,我反而唔覺,每次有事攪唔掂我打個電話就OK。 最起碼佢地D店周圍都有。 仲有同有條線網絡好大分別的就是我上次打電話上去話上唔到網,個小姐主動同我講我可以用另外一個plan看Now,可以用小D錢睇番同樣channels。(之前我以為我是舊客無份)。 我結果俾少成$70元,如果有條線網絡一定唔出聲。 最後,有條線網絡我之前用左差唔多三年,網上行用左兩年幾。  上網問題反而有條線網絡多D。

所以呢間有條線網路就等於搶錢,正黑店,用唔用你自己諗。

[ Last edited by bengrace50 on 2005-9-6 at 01:21 PM ]
http://www.hkbuddhist.org/index.html
佛聯會
和記,和記好正....但係我要用有線.....有線好唔定,周不時都係上唔到網或者開網開得好慢
Originally posted by wengmc at 2005-7-8 20:41:
網上行雖然係最貴又得3mb不過佢速度好穩定包好少斷線
網上行 with 6MB now.
http://www.hkbuddhist.org/index.html
佛聯會
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » 邊間寬頻公司好?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。