<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 離我們而去的香港五絕歌手, 你們最喜歡誰呢?
返回列表 回復 發帖
我選家駒

因為他是五人中唯一的唱作人
能唱出自己真正的聲音
而且歌曲帶給人的感染力極強

[ Last edited by kinz on 2005-7-10 at 05:23 PM ]
Originally posted by attaboy at 2005-7-10 01:51 PM:
佢o地五個都是代表住香港不同年代的歌...
好同意你既講法!但係我最掛念既都係哥哥張國榮!
Originally posted by will213 at 2005-7-10 10:28 AM:

[img]http://news.xinhuanet....
thank  you..........好詳細......唔該...........
這個意外真係好意外.............................................
Originally posted by kinz at 2005-7-10 05:11 PM:
我選家駒

因為他是五人中唯一的唱作人
能唱出自己真正的聲音
而且歌曲帶給人的感染力極強

[ Last edited by kinz on 2005-7-10 at 05:23 PM ]
張國榮死前出既1張碟 - 入面好多歌都係佢作曲wor..
我本身較喜歡聽哥哥的歌
我覺得陳百強唱歌既神韻, 係其他4個人所無架喎.

文無第一, 唱歌同藝術根本無所謂最好, 各有所好.
Originally posted by rameinez11 at 2005-7-11 10:17 AM:

張國榮死前出既1張碟 - 入面好多歌都係佢作曲wor..
唔係一個由始至終都係唱作人身份的歌手
五人中就只有家駒是唯一的一個

[ Last edited by kinz on 2005-7-11 at 09:31 PM ]
羅文.......
五位都喜歡, 不過個人喜歡羅文的歌多一點
梗係張國榮啦!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 離我們而去的香港五絕歌手, 你們最喜歡誰呢?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。