<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 論壇熱話第二回 - 碧咸是否真係"廢物" !?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Dicksonheng at 2005-7-13 09:25 PM:

巴西傳媒好耐之前有報導出去
在盧生去皇馬之前
話碧咸只係名過其實, 實唔會畀佢打正選 云云
但佢最終食言,
令到d巴西傳媒o哂嘴...
哦~盧森保高果然唔係費sir果類既教練,係以球隊利益行先既教練。
摺吧啦
Originally posted by ciger at 2005-7-13 09:09 PM:
講真吖,碧咸係皇馬嘅問題係死症,冇得...
其實唔好剩係講傳中...
碧咸既長傳都好arm一d快速既前鋒
至於施丹講真都老la~
以碧咸既踢法起碼多施丹2-3年
長遠黎講碧咸o係皇馬球場上都仲有價值
Originally posted by michael86 at 2005-7-14 13:54:

其實唔好剩係講傳中...
碧咸既長...
以皇馬嘅實力,對方後防唔會企得太前,所以就算你長傳有幾準都冇用,因為過唔到頭,除非係施丹果種引球出擊,後衛焗住上前攔佢,就會走漏d前鋒
碧咸果種長傳要反擊時先最有用,圍攻時就好難發揮,但皇馬多數都係圍住人黎打,正因為打法問題,碧咸這兩年先好似沉左好多
Originally posted by ciger at 2005-7-14 05:24 PM:

以皇馬嘅實力,對方後防唔會企得太前...
皇馬條後防通常比人攻得多,咁反擊既機會都會多左,再加埋奧雲呢d快馬真係好殺食,對巴塞就係咁入左粒,
所以如果盧森保高開放埋右邊真係益處多過壞處。
摺吧啦
講真如果你話皇馬對住一般球隊係被動,以打反擊為主,咁我都冇野講喇,皇馬比人攻得多,係中場斷攬,被人打反擊,所以特別到肉,因為d球員上唒去,但你經常見到皇馬搓來搓去都搓唔入,係因為對手多數對住佢地都係打陣地戰,反擊機會唔係冇,不過少,以皇馬呢d要爭標球隊係唔可以靠打穩守突擊
唔係話用碧咸唔啱,但碧咸唔係果d可以憑一人之力扭轉局勢嘅球員,要隊友配合,你諗下皇馬條鋒線,連埋後備都冇個頂得,當對手打密集要靠高波時叫邊個去頂,希古拿?柏和定活基治,咁後防又點會冇漏洞,你買咁多人都唔爭在多個有頭搥嘅前鋒
Originally posted by ciger at 2005-7-14 06:54 PM:
唔係話用碧咸唔啱,但碧咸唔係果d可以...
如果碧咸係右路出波未必一定要頂,上次英格蘭係美國踢友誼賽,碧咸傳比奧雲,奧雲都唔係頂入格~
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2005-7-14 20:59:

如果碧咸係右路出波未必一定要頂,上次英格蘭係美國踢友誼賽,碧咸傳比奧雲,奧雲都唔係頂入格~
好像是門前射入
EF小人物

你睇咁多年波兩邊傳中用頭入波多定用腳多?就算可以用腳,但前鋒冇頭搥都威力大減

[ Last edited by ciger on 2005-7-14 at 09:11 PM ]
同埋解決這問題其實唔難,唔放走摩連或補充一個有頭搥前鋒,係人地打密集或打小組發揮唔到時換入場,以施丹同碧咸左右兩邊拉散對手,但依家對方比你出波都唔驚,因為你根本冇人有頭搥
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 論壇熱話第二回 - 碧咸是否真係"廢物" !?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。