<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 論壇熱話第二回 - 碧咸是否真係"廢物" !?
返回列表 回復 發帖
廢就唔講得,只不過係殘左
TO BE CONTINUED ...
Originally posted by pyliu at 2005-7-11 05:31 PM:

我支持你的觀點!
當然他不是球王的級數,但足球發展史上,他應有一個位置!
佢既技術雖然未到球王級,但佢既傳中同埋罰波技巧絕對係球王級,有人話佢係自柏天尼同薛高以後射罰波最勁既球員................未必個個都要係好扭既,佢淨係長傳同射罰波已經足以獨步球壇,我夠膽話全世界冇多過5個人呢2樣野會好得過佢..........
Originally posted by alan1984 at 2005-7-11 11:41 PM:

其中有一年英超,蘇蘭奴既傳中準繩度係高過碧咸,又唔見adidas搵佢...
曇花一現
不足為據 @@

至於點解佢會係娛樂版出現
你就要問返d娛樂版記者la = =
Originally posted by alan1984 at 2005-7-11 11:41 PM:

因為靠個樣囉...
我反問番你,如果...
蘇蘭奴如果唔係著adidas boot點幫佢出呢???
另外係aio版出現係因為d人唔知體育版可以貼圖加上佢名氣大,如果你話佢靠個樣多過佢d技術根本冇可能,
唔通好波既一定樣衰???咁舒夫真高呢???
摺吧啦
Originally posted by MaxFigo at 2005-7-12 12:00 AM:

曇花一現
不足為據 @@

至於點解佢會係娛樂版出現
你就要問返d娛樂版記者la = =
沙比阿朗素夠比人話出波準啦,但係如果唔係經常做呢d野根本冇人會知= ="
摺吧啦
Originally posted by fffffa at 2005-7-11 11:56 PM:

佢既技術雖然未到球王級,但佢既傳中...
如果個個都係扭得先叫做好球員就死嫁喇,遲d連埋d中堅同龍門都要識扭波先得
摺吧啦
呢個投票都幾難搞,一個英格蘭正選國腳係廢物,咁香港,澳門,法羅群島同英格蘭非國腳係咩
佢都算係一個好球員,但又真係名不副實,咁點投呀?
碧咸係一個要配合球隊戰術的球員,如果你想佢好似大細哨,施丹,費高等一個打唒扭轉局勢就冇可能,但如果有好隊友配合,佢嘅傳球準繩又真係幾有威脅
但佢今時今日咁出名就真係靠個樣,因為就算佢唔踢波,走去做MODEL都紅啦,只不過佢興趣係足球又踢得下先做球員啫,如果佢只得乙丙組水準,我諗佢一早唔踢波喇!
其實碧咸之所以比人覺得名不副實,係D傳媒為左討好球迷,胡亂吹捧佢啫,你睇球圈中人對佢嘅評價,跟本就唔係咁高,你有幾何見佢當選D乜乜足球先生,不過作為傳媒,佢咁受歡迎你敢唔敢踩佢吖

[ Last edited by ciger on 2005-7-12 at 12:16 AM ]
Originally posted by abc123aa at 2005-7-12 12:05 AM:

如果個個都係扭得先叫做好球員就死嫁喇,遲d連埋d中堅同龍門都要識扭波先得
keeper都識扭波ge下場...
咪就係好似巴夫斯咁lo

所以扭咁多黎做乜  = =
交波la baby
I think there is a 'Becks Complex" for football fans (and esp. here in EF). Football players are idols these days. Players are loved and hated for many years in sports and animosity towards a player is not uncommon. But the 'attention' of this player is unheard of in many ways....even if you hated Becks guts, you can't get him out of your football world....people have to voice out their feelings towards him so badly. Out of love or out of hatred, I don't think there's a player that has captured so much attention in the history of the game.

There are so many players that has a bigger 'overrated nametag' on his shoulder and yet no one talks about them at all.

Becks is a good sociology topic....it can even make a good thesis...

Originally posted by abc123aa at 2005-7-12 12:03 AM:

蘇蘭奴如果唔係著adidas boot點幫佢出呢???
另外係aio版出現係因為d人唔知體育版可以貼圖加上佢名氣大,如果你話佢靠個樣多過佢d技術根本冇可能,
唔通好波既一定樣衰???咁舒夫真高呢???
佢唔係著開都得嫁,如果人地sponsor果個球員,果個球員先會著佢d boot...好似卡斯辛奴咁,佢以前都唔係著puma,都係人地sponsor佢先著姐
另外我從未講過好波就會係樣衰(請不要誤解),我只係講佢有咁既知名道,有一半係靠佢個樣姐
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 論壇熱話第二回 - 碧咸是否真係"廢物" !?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。