<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 你地細個作我的志願既時候...
返回列表 回復 發帖
都唔記得左自己個時作左d咩lu....# p4 v5 ?. y  M: n/ Z( ~
但記得幾個月前中五個時作一篇"假如我是..."既一篇作文' ~5 ]( @) B5 u7 E' Q
我作左係一個"無憂的農夫",過田園生活= ="
i want to be a sapce man or a scientist
ZGMF-X20A Strike Freedom Gundam
Mobile suit Embedded Tactical EnfORcer
我細個o個時作親文都係吹咋喎 =.="
作呢篇文果時,真係冇諗過咩叫志願....所以亂吹, }6 m0 x6 w3 \# x1 W
到而家發覺,志乜鬼願吖....有份穩定既工都好開心咖啦!!!7 @8 @2 t6 K0 d4 E  n( q% \1 L
可惜我仲未搵到=.="
我細過個時成日想做消防員~ 覺得好型同有正義感
# w- e& }( w1 I, ]5 P4 o而家想做technician個d
Originally posted by 西部狂傑 at 2005-7-13 07:55 PM:) X4 V' n0 ~/ ?6 P9 E: c- N1 d7 `
都唔記得左自己個時作左d咩lu....
. }* r# g, Y/ f7 k7 k但...
8 Q. `, D) R5 ~3 I- P7 Z$ X/ a
都好遊閒喎!咁要住外國先至可以做得到!
Originally posted by Preston_tron at 2005-7-13 08:15 PM:
5 b5 @: q8 v! Q4 oi want to be a sapce man or a scientist
1 o+ D8 q4 S- o# D+ b  c9 d
原來呢度都幾多人想做科學家喎!
Originally posted by sfxc0000 at 2005-7-13 08:18 PM:5 N" H3 m$ R* Z' n
我細個o個時作親文都係吹咋喎 =.="
( g# ]9 ]. p! s# Q7 b. _# g吹水唔X咀,果然係你本色
Originally posted by long winer at 2005-7-13 11:09 PM:% K2 i2 [' a; J2 g: w: z# J
作呢篇文果時,真係冇諗過咩叫志願....所以亂吹. z8 E& [" r4 r+ D
到而家發覺,志乜鬼願吖....有份穩定既工都好開心咖啦!!!& J* k# m" F! V) Y! J  p
可惜我仲未搵到=.="
6 w" X; @  C- `8 f0 E
同意!夢想同現實係好大分別,繼續努力啦!
Originally posted by kaigi at 2005-7-13 11:26 PM:
+ Y; d' q* A4 r1 X2 W$ l0 Y我細過個時成日想做消防員~ 覺得好型同有正義感
' M. ?# L* F- O# F$ C/ e而家想做technician個d
/ }; T& }: P2 L+ G! r
太危險啦!; j& J- h) g, l8 r9 T* X
但係你想做咩專家呀?做鴨都可以係專家喎!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 你地細個作我的志願既時候...

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。