<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 【空間靈幻異次元】 » 有冇人看過鐵板神數 ?[+左]
返回列表 回復 發帖

有冇人看過鐵板神數 ?[+左]

聽說鐵板神數批命甚準, 特別是六親 (精細到可知母親的姓氏)
如是真的 豈不是每個親屬與你的關係都有一條巳定的公式, 不知這是否可用輪迴及業報來解釋呢?

[ Last edited by 左輪仔 on 2005-7-24 at 05:05 PM ]
我找陳康泰和侯天同兩位睇過,無錯,於兄弟姊妹及父母的生肖同壽元上真係好準確,但問命者條命就亂咁吹,無乜邊樣準,咁你話睇黎有鬼用咩!仲鬼咁貴添!!!!!!!
其實睇一次幾多錢度?
Originally posted by baatkung at 2005-7-12 22:12:
我找陳康泰和侯天同兩位睇過,無錯,於...
所以話做多d善事少做惡業就乜都唔駛理,算命佬都計唔到修行人、善人同惡人的命運
http://www.hkbuddhist.org/index.html
佛聯會
我未試過,不過我去車公歌到求纖
我淨係知佢吹得就吹,一D都唔準
咁就兩條野
Originally posted by geese at 2005-7-13 01:01 AM:
其實睇一次幾多錢度?
陳康泰$9000,侯天同$8000,我果陣富貴就走左去八婆下!依家睇番當然覺得就寧願拎D錢去旅行嘆下仲好過啦,我絕對相信bengrace50所講做多d善事少做惡業就乜都唔駛理,連算命佬都計唔到修行人、善人同惡人的命運,但最重要問題係既然傳聞咁準,兩位師傅又同時計算到相同時分刻的話,兩位講的命應該差不多先至應該,但結果竟然係兩位分別講左兩個完全唔同版本的命出黎!哈哈哈哈!過左咁多年做賽後檢討仲更加笑死人!!!!
Originally posted by baatkung at 2005-7-14 00:20:

陳康泰$9000,侯天同$8000,我果陣...
有時算命佬算完出來的命,D人信左之後就乜都唔理,仲認定會『就是如此』,結果命運就真的就是如此囉  成為算命佬的囚犯  那裡會有定命論!
http://www.hkbuddhist.org/index.html
佛聯會
Originally posted by bengrace50 at 2005-7-14 12:23 AM:

有時算命佬算完出來的命,D人信...
呢d 好似同催眠有關
Originally posted by tsui331 at 2005-7-14 00:26:

呢d 好似同催眠有關
唔同,是人愚痴,以為命運是定下來,人講乜佢就以為是乜,結果乜都唔做,咪中晒囉
佛聯會
以前對術數好奇,去算命,仲去學埋,就係比呢兩位師傅的事,比個位我對一對發現既然大家講到咁準無理由會相差咁遠,就咁令我諗到一件事,如果我係幫襯一個,又以為係準,我可能無左好多機會,因為誤以為準就去等一D唔會發生的事,後來我遇到一個師傅,佢講左一D野,佢話人每日做每一件事都為自己日後舖路,佢可以算到我曾經發生的事,但對未來佢唔敢講絕對,因為未發生的事會隨著你每日所做的而有變數!之後我對呢d算命野就唔多理啦!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 【空間靈幻異次元】 » 有冇人看過鐵板神數 ?[+左]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。