<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 【空間靈幻異次元】 » 不 能 推 翻 的 挪 亞 方 舟[+左]
返回列表 回復 發帖

不 能 推 翻 的 挪 亞 方 舟[+左]

官網:http://www.media.org.hk/noahsark/

這是聖經上最有力的証據
各位有何高見

[ Last edited by 左輪仔 on 2005-7-19 at 04:00 PM ]
假設挪亞方舟確實存在, 而又證明到呢隻船確實是用來躲避滅絕人類的洪水,都只能夠證明猶太教, 天主教或基督教, 或者錫安教等信阿當夏娃的宗教其中一個是真的, 至於那個才是真相中的真相, 你研究完最好post俾我地分享

[ Last edited by research2005010 on 2005-7-15 at 04:35 PM ]
神六太空人說在太空看不到長城, 說過在長城是太空中唯一能看到的人類建築那位仁兄確是一個大騙子
Originally posted by research2005010 at 2005-7-15 08:32 AM:
假設挪亞方舟確實存在, 而又證明到呢...
我唔同意!
至少天主教同基督教,係我既角度,佢地係相信同一個神既!
Premier League Champions
2006-07 Man. Utd.
2005-06 Chelsea
2004-05 Chelsea
2003-04 Arsenal
據我所知猶太教, 天主教, 基督教等等都係信同一個神, 不過一d 話唔信耶穌, 一d信啦, 又有教義上的分歧... ...所以咪得一個先係真, 雖然邏輯上都唔應該exclude錫安教同大衛支派呢一d分支, 但係我相信都係以上呢三大教的機會大d
神六太空人說在太空看不到長城, 說過在長城是太空中唯一能看到的人類建築那位仁兄確是一個大騙子
thank you!
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=59100&fpage=1

差d唔記得呢度話回教原來都係差唔多, 為公平起見, 放埋佢地係大衛支派同錫安教隔離
Originally posted by research2005010 at 2005-7-15 08:43 AM:
據我所知猶太教, 天主教, 基督教等等...
你用咁既角度睇!可能都得既!
不過我始終覺得,信同一個神,係咪可以歸為同一類呢?
anyway,我對呢方面唔係好熟,所以都唔點評論啦!
呢一段故事.. 我唔會當science journal 咁睇囉.  其實呢段描述一定解釋唔到好多好多科學上/ 技術上嘅問題.  如果當係engineering說明書咁睇, 恭喜你, 你又會搵到好多o隆o隆.  但係其實聖經呢段內容想表達D咩呢? 上帝想教人點樣造船? 想教人點樣將動物放埋一齊? 唔係呀化?
Originally posted by research2005010 at 2005-7-15 08:49 AM:
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=59100&fpage=1
差d唔記得呢度話回教原來都係差唔多, 為公平起見, 放埋佢地係大衛支派同錫安教隔離
其實好多宗教既源頭都一樣,但係發展落去就好唔同!
好似佛教都好多唔同宗派啦!
Originally posted by rest365days at 2005-7-15 09:05 AM:
呢一段故事.. 我唔會當science journa...
哈哈!
其實係唔同民族、宗教、國家都會有大洪水既傳說!
各位知唔知道點解呢?
不過有D人就會結論為世界上真係有一次好大既洪水,我唔排除呢個可能性,但係我比較認同另一重睇法!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN» 吹水版 » 【空間靈幻異次元】 » 不 能 推 翻 的 挪 亞 方 舟[+左]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。