<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 俾下意見,不喜歡,請見諒(暗戀)
返回列表 回復 發帖
Originally posted by genesic at 2005-7-26 04:46 PM:
係囉..我唸大家都覺得由工作方面入手會易d!
我都唔知點解au212001哥仔咁鬼隱悔!!!
..................唔通連au212001都形容唔到對方工作性質係乜?!
Originally posted by BOYDWAN at 2005-7-26 05:16 PM:

..................唔通連au212001都形容唔到對方工作性質係乜?!
佢係診所做登記護士...:cool:
Originally posted by au212001 at 2005-7-26 10:02 PM:

正bor,護士姐姐....甘就慘拉,dayday去睇病....
睇d人地一定會記得你既病^^|||||
Originally posted by au212001 at 2005-7-26 10:02 PM:

唔..見你咁坦白,都要嘉許下,放心我好應真會想想點幫你,方法唔會太多,你要
有心理準備要輸得起先好追下去,件事上有兩個著眼點,可以想想,第一環境,同
第二印象,首先講講環境有好同唔好, 做登記護士始終係對外的, 你可時時去
昅佢,相對你都好易俾人見到你昅人,萬一當你係不懷好意的人你就煩!!呢點你
自已小心d!!話明做登記護士咁要善用呢個環境,做登記護士就等同要執頭執尾
,我會咁諗,你知道醫務所收幾點對嗎,如果你做到醫務所收工前最後的病人咁
就好,點解?好簡單扮留低野,留低重要物品,當睇完醫生時,到囉藥要一起呵成,
俾人覺得你趕時間,搞到留低野!至於咩病我就幫你唔到,發燒定跌傷就睇你,但
同你講唔付出點有收成!但記著留低野,物品要私人,但有不要太古怪...也不要
太大份,如果唔係好像好故意,鎖匙包..我覺ok..夠膽就留手機,鎖匙包..d鎖匙緊
係唔好用d重要...手機就睇你夠唔夠豪,所以點解我要你做最後走的病人,務求
要醫務所的人執到!咁第二朝你咪打去醫務所問..先介紹自已係邊個,唔好咁多
廢話,講我叫咩名(英文名易記d)講完名後,就入正題,講返你留低件野的事..照
正常都會在佢手,你順便問對方點稱呼囉..然後就更係去囉回呢d野!!
做咁大場戲都係想你有登場的chance..等佢對你有d記憶,等有理由同佢點解
打招呼!!關於環境第一part就此停筆!!食飯後待續...

[ Last edited by genesic on 2005-7-27 at 11:32 AM ]
其實我都只抱著6,7成的信心,不過我而家都只係想拿到個名同電話先,,...
佢間診所...有2個同事,一收工就有個阿姐清理診所,所以留低野都未必交到佢手....
仲有一樣野要解決,,佢一收工,就拿個電話吾放,(姑且吾諗住佢同邊個講電話住..)咁佢如果講電話,我點開口wo???一定要等到佢收線,,但佢一收線..........佢已經行到去商場啦,好多人,難開口.....

如果佢真係有男朋友,我就一家吾會再行動嫁啦..因為我由讀書到而家的原則:""有男朋友的女仔只可以係朋友""..不過我而家只想同佢做朋友先o者
咁都唔緊要...最緊要佢收工同朝早開工起到,你留低鎖匙包個d物品
阿姐要來做乜,還有做得阿姐,如果因一時之貪,而無了份工,佢唔驚嗎
你都未有印象被佢留下...你點肯定之後佢會對你點,你有恆心咁等,或
者等到無講電話呢,好過你咩都唔做!!還有你到現在先講咁多細節出來,
點解唔早d講,早d講還多人幫你..你都唔爭取!你點追人?
關於有無男友,咁有點?或者佢男友唔好呢,,,咩都唔好諗,要增加了印象
才最重要!!唔好同我講話而家想同佢做咩朋友...呢d野!咁多人你唔去識
係要識去識佢,唔好怕衰找藉口!鍾意人無錯的!你咁樣未行先講唔好,你
將來點做大事!!
Originally posted by au212001 at 2005-7-27 01:37 PM:
其實我都只抱著6,7成的信心,不過我而...
方法係死既,人係生既,你吾鍾意用呢d方法,米再諗下第二d咯
我覺得咩方法都好,都係為左要留個印象比人地姐,留到個印象,之後做野好好多
唏唏,係呢d情況,我通常都介紹人睇睇Will Smith 套"Hitch"先,睇左呢套野真係可以壯膽架! 因為我親身試過! 同埋可能會令你可以諗到好多橋去識佢添~~
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
Originally posted by gundamman678 at 2005-7-27 07:42 PM:
唏唏,係呢d情況,我通常都介紹人睇睇...
我都有睇呀~~~
各位,,今日,,,,,,,,,,,
有d野真係咁岩得咁橋,正常星期3,佢應該係放假ge,,,,但見到今個星期一,她已經放佐lu...諗住如果佢今日真係有返工,就決定今晚行動去識她啦...點知她的確有返工,但見到有男朋友接佢...噢,她的確有男朋友,,唔唔.,仲要咁岩行條路係她們後面,,見到個個男仔搭住她,好sweet,唉....好晴天霹靂tim,,,晚上去食飯,同d fd講....佢地叫我照去識她low...當吾知她已經有男朋友low......咁同我講,我而家都吾知點做好....
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 俾下意見,不喜歡,請見諒(暗戀)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。