<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » help~= = 部腦會自動熄機
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 黑黑仔 at 2005-7-29 03:34 PM:
但係將主機插頭插落第二個插座會開到...
咁樣係因為你響bois個'power resume when fails' set左'always on' (註不同底板有不同的名).應set做'last status'.
不過gergermen講既都要睇架.
那裡看見貓,那裡喜歡牠。

唔知係唔係指呢個設定呢....
我之前冇攪過佢架.....= =

[ Last edited by 黑黑仔 on 2005-7-30 at 02:06 AM ]

1024 x 768 PIXEL下載

0___o.......
唔係呢個,係一開機拑“DEL”入嗰個。

你不如試下我上個POST講咁咩嘞,揾個電源試下,睇下主板啲電容有冇大肚。
好~~我會試下架啦~^^
不過我未試過整開過部機.......= =""
玩電腦要多動手,大膽嘗試,如果唔係學唔到幾多嘢架咋。下下都攞去俾人整,貪好玩咩,我就係咁,有問題自已搞掂,迫不得已先揾人幫手。
我第一台腦都係自已砌, 整咗個幾月先開到機(15年前)
15年前,咪即係386 / 486 時代,用緊DOS / WIN32 喎。我第一部機比你遲6 、7年,嗰時用緊DOS+win32/win95/win97->win98。都幾老嘢呵。

[ Last edited by gergermen on 2005-7-30 at 01:02 PM ]
Originally posted by gergermen at 2005-7-30 12:58 PM:
15年前,咪即係386 / 486 時代,...
係486DX33, 4mb ram, S3 256K displaycard, 3.5"Floppy(720K High den)+細 Floppy(1.44mb)+20mb Hard disk + DOS5.0 (當時未有 windows)

去碟鋪 dup d 3.5"Floppy Game 玩....重要唔夠 upper memory...
"唔夠 upper memory" 乜咁慘呀
岩岩大掃除完= =
個頂部好似冇鼓起~(因為我唔知係邊=0=但見到整體都冇脹起...)
不過.....真係好多塵   0_o.......
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » help~= = 部腦會自動熄機

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。