<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 最希望於2005/06球季結束後降班的英超球隊!
返回列表 回復 發帖
冇話特別想邊隊降班既~
摺吧啦
Originally posted by 我‧愛‧你 at 2005-8-3 09:42 AM:

愛記
阿仙奴先係最大仇人
呢段消息唔知真定假,到依家仲未證實到,
係第一次世界大戰之後的1919年,英格蘭足總希望將英格蘭甲組聯賽由20隊增加到22隊,按正常情況黎講,應該讓兩支乙組球隊升班,而甲組包尾的兩隊則留在甲組,當時甲組既19同20位係車路士同熱刺,但車路士投訴利物浦敗給18位的曼聯2:0既賽事係打假波,前者既領隊麥基拿正是當時既足總主席。
另外,佢同當時阿仙奴領隊魯尼斯關係十分要好。
最後麥基拿竟然係足總會議上提出讓車路士繼續留係甲組,但熱刺仍要降班,更奇怪的是乙組第五名既阿仙奴,因曾係甲組比賽十五年的關係,決定比佢地跳升甲組,結果竟被足總委員通過......就係因為咁,所以阿仙奴同熱刺就成為左完全對敵既球隊.......

[ Last edited by abc123aa on 2005-8-3 at 11:57 AM ]
摺吧啦
Originally posted by 我‧愛‧你 at 2005-8-3 04:10 PM:

但又話甲組尾2隊可以留?點解熱刺又比人踢落乙組?
乙組頭兩名可以升上去...咁個陣時又比排第五ge阿仙奴升上去, 咁咪即系有三隊升上去甲組?
係= ="所以就係話奇怪囉
摺吧啦
Originally posted by 我‧愛‧你 at 2005-8-3 04:06 PM:

尅星不同仇人
之前睇錯左
摺吧啦
Originally posted by lookityourself at 2005-8-4 12:51 AM:

點都好.....熱刺同阿仙奴對敵最主要都係倫敦關係

不過我肯定熱刺今屆一定唔會比阿仙奴咁易贏
未必= ="
摺吧啦
唔怪得車仔經常小勝@@"
摺吧啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 最希望於2005/06球季結束後降班的英超球隊!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。