<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』
返回列表 回復 發帖
Originally posted by abc123aa at 2006-1-18 10:50 PM:

咁又係........
沙加度剷人唔收腳......以體育精神黎講唔多like佢。
施仙奴的助攻力的確很強,但防守力有待驗證,希望他不是像羅馬文仙尼一樣攻強於守必需打翼吧!!
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-1-18 11:01 PM:

沙加度比起某些球員已經叫做正常嫁喇,起碼淨係衰唔收腳,抽水動作唔算多
不知大家覺不覺得,但我總是覺得意大利有個彭路基,西班牙有個沙加度,英格蘭有個加利仔,佢地真係好鬼似。哈哈!唔係講個樣,係講個感覺同級數。踢法都有似,都一樣會定期出錯,彭路會送12碼、沙加度會狂送罰球、加利仔會漏油送大禮......
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-1-18 11:31 PM:

我都覺得似沙加度同加利仔最似
佢地三個都係差唔多質素架喇。唔勁唔廢咁囉。平時都幾穩,但一玩野就大大獲o個種。

始終最強的右閘也非卡富、辛尼迪莫屬(攻守兼備速度高體能好經驗豐富技術高超,簡單講係全能)......但最近兩人都現老態了......
我愛長澤
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-1-18 11:47 PM:

卡富係咪踢埋今年番巴西?
極有可能。
我愛長澤
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-1-19 12:03 AM:

光榮引退
末,會效力母會聖保羅。
我愛長澤
Originally posted by tkk2p at 2006-1-21 12:44 PM:
拉莫斯真係一個好有個性既年青球員~
係囉,點解咁講呢???

佢髮型好特別???哈!

如說球技,我到今時今日都末見識倒佢傳聞中既那種天才實力。哈哈!
我愛長澤
Originally posted by tkk2p at 2006-1-21 01:50 PM:

佢好有一夫當關既實力,唔好忘記佢廿歲未夠
得罪講句末見倒。哈!唔好意思。

我當初最認識佢既係佢在西維爾踢左閘??然後射入一球似係付碌既罰球。

根住報紙讚到佢天上有地下無,但出來的表現係後場隱型人......

再加上背後的身價......就連羅馬上季個紅牌阿姑美錫斯都好過佢好多,更不用說今季表現回勇的美錫斯。甚至係意大利U21主力保禾,論穩健程度比他更好,他的問題在於位置感不足,速度和力量都唔見得好,後衛最重要的短程加速力和轉身他反而係弱點???他的好處係體力好,在他踢左、右閘和防守中場時充份體現出來,而且他的技術還末成熟,經常在後場荒荒張張,所以還是在左、右兩閘或防守中場踢多幾年先回中堅位置踢吧。
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-1-21 09:18 PM:

依家皇馬就係搵佢打防中同中堅,場場...
當然啦,但始終覺得森美爾係因為踢法問題末能適應,一排踢得唔好就俾人踩到上心口,呢個係邊度都會遇到架喇,你見而家森美爾去到同樣巨型班的國米踢得好出色就知。

拉莫斯的長處係後生,無可否認,但佢每一樣野既進步空間都好大,現在看來他的水平還只是辛達路斯的水平再高班少少。
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-1-21 09:49 PM:

森美爾係皇馬唔掂當然係因為佢適應...
辛達路斯剛剛被比亞堤力壓頂入左一球,証明辛達路斯的問題是力量不足,雖然大份,但一同人撞就見真章,再加上先天轉身慢加速力弱,所以在阿仙奴直至今日都冇乜佳作,但佢又係勝在年輕,大把時間佢練,佢第一時間係要攪掂自己既身體能力問題,佢既路數可以慢慢增強,但體能一定要谷,或者有一日佢都可以有巴里斯達既實力既,但唔谷體能既話,我實在唔睇好佢既末來。(前車可鑑,歷高達利失敗於祖雲達斯正是因為他轉身速度和短程加速力太慢)

五年前的羅馬還是意甲冠軍,風頭一時無兩,不是現在看到的中游球隊。而森美爾由第一天效力羅馬開始實力己經受到肯定,現在效力國際米蘭也令國際米蘭失球全意甲第二少,謹次於祖雲達斯,到皇馬只是一個意外,踢法無法適應令他大失水準,情況正如華朗轉投曼聯和車路士無法適應英超聯賽,但回到意甲效力國際米蘭後立即回勇,今季更是全意甲傳球第二多的球員,達到1300幾球,成功率更達80幾%。

壓力方面其實我想說很難比意甲大,因為意甲出走的任何一名球員都說壓力比效力意甲時少得多,不像在意甲一舉手一投足也會被人拍下,去到邊都有人跟住,少少踢得唔好都會俾人插到豬頭咁,出到街又俾狂迷攻擊,這些情況在西班牙相對來說極少出現的。
我愛長澤
Originally posted by tkk2p at 2006-1-22 12:46 AM:
平心而論,皇馬係咪真係咁需要波歷克~?
我認為買波歷克要出錢的話是一個短視的收購。買一個30歲回來代替34歲。實在太有見地了。
我愛長澤
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。