<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』
返回列表 回復 發帖
Originally posted by abc123aa at 2006-4-16 12:28 AM:

哈,咁大獲
卡斯辛奴同朗拿甸奴有d相似,佢地係一個邊線威力好大既球員,單以球場位置計,佢地係一個好強既翼鋒,在球隊的左路殺入中路威力極強,但他們絕對唔係球隊既重心人物,我所講既重心人物唔係皇牌唔皇牌,而係球隊攻勢既派牌角色,巴塞既沙維和迪高是做這些,但朗拿甸奴只是他們的一個傳球選擇,及後朗拿甸奴做甚麼也不再是大腦的工作,卡斯辛奴亦是如此,在羅馬大腦是托迪,但他嘗試頂替托迪當上大腦,卻當不成,朗拿甸奴試過在巴塞移入中路當大腦,又係失敗,在巴西隊當大腦,卻令巴西攻力谷極唔起。
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-4-16 12:25 AM:

如果佢打返以前既水準就唔係咁講法啦
我諗唔會差好遠,睇死皇馬貪平。
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-4-16 12:52 AM:

咁又係,佢係邊線既發揮同表現都好過佢係中路時既表現........
佢地在中路時會變得太多個人突破的。當掌握著全隊的攻勢時,太多主動冒險式既突破第一:拖慢進攻節奏,二:易斷,三:隊友第一時間走位得來既機會會消失。

所以點解朗拿甸奴和卡斯辛奴踢中間會差d??正是因為佢地好多時要主動去扭人,就算佢地唔算獨食既球員,但單是你一兩次既想去扭人己經會拖慢節奏,在中路踢得好既大腦有邊個係會主動扭人??係冇,任何一個都唔會咁做,施丹、托迪、列基美、華朗、派路等等......全部係被動式,人地唔埋黎都唔會主動亂去,會以分波為先。呢個就係踢邊線和踢中路既球員既分別,冇話邊個技術好d,呢d係打從心底裡動出的行為,一個球員重視個人突破多還是組織多。祖高爾都係一例,佢唔係唔好,但佢又係以扭波為先諗既野,所以佢打中路始終難登大雅之堂,而家咪又係踢翼??李華度都係扭波為先,但佢又係冇踢過正中大腦,佢係被逼踢翼(是福是禍??)、以及踢前鋒。
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-4-16 12:53 AM:

拉莫斯同羅賓奴成熟之後你就唔會咁講,放長雙眼睇啦
我都好希望羅賓奴能成功。他曾是兩年前既我力捧既新星。當時睇佢d短片發現佢波不離腳,正宗膠水腳,但現在卻......
我愛長澤
Originally posted by tkk2p at 2006-4-16 12:58 AM:

拉莫斯仲要係後防踢得最好果個
蜀中無大將,要用柏雲、美治亞呢d貸色黎比就真係有點兒那個。
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-4-16 01:06 AM:

佢有時都係膠水腳,可惜落底落得太底.........
佢以前冇咁邊。
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-4-16 01:07 AM:

柏禾已經好少出場嫁啦,你係都要話佢唔好都冇辦法,公道自在人心
美治亞係好既貨色
美治亞得個勇字......柏雲太斯文......

希古拿踢中堅表現......活基治傷多過踢......

我唔係場場睇皇馬,但老實講,我好唔好彩地睇親佢地d波拉莫斯都實會做隱型俠。一個後衛玩隱型真係死得,仲要係俾人攻緊玩隱型。

[ Last edited by Kian76 on 2006-4-16 at 01:11 AM ]
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-4-16 01:09 AM:

佢要改下出波既時間,佢有時拖好耐先出........
佢本身就唔係一個落底出波既球員,只係在歐洲中路鑽唔入去。
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-4-16 01:08 AM:

咁又係,有時發現朗拿甸奴打中間真係冇咁好
但好多人仲發緊夢覺得佢係傳統既10號仔。仲要好笑到用施丹黎同佢比,就好似朗拿甸奴同朗拿度比一樣咁好笑。
我愛長澤
Originally posted by andy020290 at 2006-4-16 12:04 PM:

沙加度及魯爾佢地係皇馬冇功都有勞~...
射門技術方面就難講喇,舒夫真高左右腳皆能,射波近乎必中龍,距離更遠至30碼,但老實講,走位和反應魯爾在球壇上只有一個對手能與之匹敵:恩沙基,除左恩沙基外真係搵唔倒第二人。但當然,以近年黎講,魯爾真係退步左,反而恩沙基而家就大勇......
我愛長澤
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。