<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』
返回列表 回復 發帖
Originally posted by tkk2p at 2006-4-21 03:15 PM:

國米...球迷仲等緊佢地既聯賽冠軍..
輪到羅馬都末輪到佢地。
我愛長澤
Originally posted by tkk2p at 2006-4-21 03:16 PM:
皇馬下季新中堅~係一直傳緊既捷禾~?定係突然傳出既卡華奴呢~?
買捷禾我會仇視皇馬,買卡華奴我會欣賞皇馬既決心(漠視後防問題的決心)!!!
我愛長澤
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-4-21 03:34 PM:

發夢時就有可能
馬蘇拿、范察堤、柏魯加、柏高美、美亞沙返生或返老還童代表國米出戰都仲有可能既。
我愛長澤
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-4-21 09:59 PM:

加埋就有!
唔知點睇得出佢係"超級射手"=.=???
我係計一生人都末試過一季入超過十六球。哈哈!!
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-4-21 10:55 PM:

防中有古迪同巴迪斯達,買迪亞拉返黎做後備都唔錯呀
攻中用謝仔,左閘用A高爾,好呀
成隊羅馬搬過黎最勁。(講下笑)
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-4-21 11:31 PM:

魯爾全盛果時真係勁既~冇得比既
全盛期就更加唔可以同謝四比,因為位置根本完全唔同。哈哈!!
我愛長澤
將購球星不為過,一年一星也不為過,但問題是會否只著重一點去收購??盡收天下兵器以弱眾""豬候""實力,係一個非常強勁的政策,演繹得最好的是當年的AC米蘭,正選以及後備也足以在歐聯大派用場,誇張d講句係22個國腳。(咁當然冇咁多)

當年巴塞不也是被人大罵再次大換班嗎??一次過收購朗拿甸奴、古利、昆拉斯馬、馬基斯、雲邦賀斯,但的確這些人真的打得好(除昆拉斯馬),以及是球會復興的主力,季中加入戴維斯更是妙絕,若以星而論,巴塞這一季內己收購了兩星了(朗拿甸奴、戴維斯)!!之後一季,購入了伊度奧、迪高、麥斯盧比斯、拿臣、施雲奴、艾美臣、比列堤,在這一季也加入了兩星(迪高、拿臣),今季,巴塞加入的是艾斯基路、雲邦美,雖沒有星的存在,但卻為前而季建立回來的球星陣大大加強了深度。

皇馬若真的能帶來亨利、迪亞拉、捷禾、盧斯奧四人,就真的是針對了球隊現況,先不談離去的是誰,但試想想現在為人所咎病的後防線,直接用兩位當打及表現出眾的中堅盧斯奧、捷禾去倒塞,卡路士即使倒退,也沒有沙治奧拉莫斯去取代,中路也有優質病馬活基治、希古拿去作重要救兵,右路原用施仙奴配合後備沙加度,門將的卡斯拿斯,這樣的防守陣容還會有人質疑嗎??厚度也很足夠。兩看加入迪亞拉後的皇馬,中場中路還會是野獸的天下,即使不再用施丹,野獸+迪亞拉,後備還有後備小隊長古迪和施丹,厚度很夠,左右兩翼的碧咸和羅賓奴可繼續上陣,卡斯辛奴又可當左翼,施仙奴必要時推上,魯爾還可移後,變得很大。

前鋒線加入亨利後,以亨利的質素和強大活力無論配合朗拿度組成星味最強組合還是魯爾,為魯爾提供更多的空間、漏洞,也是相當理想的,而且還有一位青年軍選手待命呢!!!

但的確以上的陣容只有發夢才能出現,總會有人離隊的了,但會是誰呢??還末清楚,而且是否真的收購成功??也不得而知,但就先讓人們發一發夢吧。
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-4-22 08:03 PM:
捷禾,A高爾呢兩個我想佢黎,盧斯奧,亨...
對於一支頂級的班霸,年年四大皆空能接受嗎??再這樣下去,皇馬的負債怎算??到時想買都再冇能力去買。

讓小朋友成長是中小型球隊才能夠做的,但對於球員薪金極高的皇馬來說,是不能等的。雖然收購球員會令球隊財政有壓力,但能成功拿回一兩次冠軍的話,贊助、球衣等收益肯定更多,皇馬要的不是末來的成功,而是現在。這是頂級班霸的命運。

[ Last edited by Kian76 on 2006-4-22 at 08:22 PM ]
我愛長澤
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-4-22 09:20 PM:

係五個人當中的2個
如果五個換一個亨利,我係阿仙奴既話打死都受。

第一時間搶朗拿度、卡路士、碧咸、卡斯辛奴、加維臣番黎。

有冇用都唔緊要,試倒邊個有用就留邊個。哈哈!!冇用就轉手賺錢。

[ Last edited by Kian76 on 2006-4-22 at 11:06 PM ]
我愛長澤
Originally posted by kuru at 2006-4-23 12:18 AM:

都未必既,亨利始終有轉會心,唔係...
咁又末必,若果俾亨利見倒阿仙奴既前途,可能佢又會好似托迪咁回心轉意同班優質細路一齊搏。
我愛長澤
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。