<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』
返回列表 回復 發帖
Originally posted by wer at 2005-10-4 16:28:

林柏特遠射好彌補技術
林柏特同碧咸應該係差不多級數嘅球員,不過林柏特這兩年狀態keep得好過碧咸好多
Originally posted by abc123aa at 2005-10-4 16:30:

當年碧咸雖然好,但有好多球員都好過佢,要攞都幾難......
咁當然以碧咸嘅質素要擊敗大細哨施丹等球皇梗係難d,不過攞獎依樣野往往係一兩場關鍵性比賽就影響到,上年謝拉特咪又係主要靠歐聯決賽場波(歐聯最佳球員)

[ Last edited by ciger on 2005-10-4 at 04:37 PM ]
Originally posted by abc123aa at 2005-10-4 16:34:

唔係咩???你竟然話林柏特遠射好可以彌補技術,咁碧咸d斬波同罰球唔好咩???
真係啞鬼曬,唔係個個球員都係需要出眾既腳法嫁
我覺得現今足球講求身體質素仲多過腳法,即係起步快,爆炸力速度高同夠身位往往好過腳法細膩,因為現今足球防守實在太緊密喇,機會往往只係一迅即逝,慢D都冇運行
Originally posted by abc123aa at 2005-10-4 16:43:

當然啦,但碧咸攞完世足先生第2名之後都幾乎冇機會再攞,除非06年帶領英格蘭攞世界盃冠軍啦,仲要有份建功喎,否則都冇可能再入頭3名
但作為FANS想佢攞都無可厚非(PS我唔係佢FANS),始終機會都大過自己中六合彩D吖
Originally posted by wer at 2005-10-4 16:47:

洛賓?
洛賓我唔敢講,但以前米堡嘅祖連奴就係好好例子,腳法一流但身體質素輸蝕,成日都發揮唔到最好表現,如果佢早廿年踢波可能成就會更好
Originally posted by wer at 2005-10-4 17:18:

但身體質素.....
韋拉可以話係其中嘅表表者,唔係速度高,腳法亦不細膩但非常'亞炸',混亂中多數係佢搶贏
Originally posted by wer at 2005-10-4 17:41:

一樣音者
中文拼音就話同音冇問題啫,人地真名係Carr喎,你叫曾蔭權身份証寫曾蔭'拳'吖,都係一樣音啫
Originally posted by kakeidevil at 2005-10-4 18:38:

我都係,世界盃第一場巴西對唔知邊隊
第一個入球係巴西開角球頂入
最終嬴2:0
李安納度有份落場踢
贏蘇格蘭2:1,森派奧頂入
Originally posted by abc123aa at 2005-10-4 18:43:

我只係記得朗拿度扭過晒d人之後好似射入左
射唔入,第二球卡富一挑蘇格蘭後衛心口撞入擺烏龍
Originally posted by abc123aa at 2005-10-4 18:48:

好多人都係98年之後開始睇波
你地十幾歲身邊d人就梗係98年先開始睇波啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 『我們的班拿貝』

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。