<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 大家對亞倫史密夫比費蛇點左佢去打防中點睇?
返回列表 回復 發帖

大家對亞倫史密夫比費蛇點左佢去打防中點睇?

自己發表先,
我覺得費蛇真係考慮吓退休,
d決定真係幾唔掂
竟然叫個前鋒走去打防中
完全兩個要求唔同架位置
大佬,史密夫係有拚勁,有鬥心,肯滿場飛
但叫你跑狗咩,佢出腳攔截狠,唔代表佢攔截準架,大哥,
除時攞牌多過乜,
仲有防中需要閱讀球賽能力,位置感,補位意識,
攞住個波即刻要知道交去左中右邊個位最好
呢d野竟然要個前鋒去做,唔係做唔到,但出黎一定唔會係高質素囉:cool:
曼聯仲要係敢賣走d可以打防中架球員eg,菲臘仔,基巴臣
睇黎堅尼一傷就好難有人代替,
曼聯今季都幾大獲
好鐘意M記廣告妹~ Sukie Tong
下一個女友好似佢個樣就無死
Originally posted by kakeidevil at 2005-8-12 02:14:

呢位人兄都幾心水清,下面兩個都...
你所引用架兩個topic都係講曼聯架,無錯架,
第一,我都有批評車路士,唔係只係針對曼聯
第二,我講野唔同意你可以插我,不過我講架都有我架point,唔係係度亂講
第三,乜呢度唔可以比人自由發表意見,只要唔係無point咪得囉
Originally posted by au212001 at 2005-8-12 02:02:
冇野呀你...高路托尼都係由中場轉打中...
第一,高路托尼本身係國家隊--象牙海岸,係打中堅位
第二,佢未被雲加發掘時,係象牙海岸架聯賽都係打中堅位
第三,你覺得我針對曼聯,只不過我講曼聯多d je,我講架都係球隊,球員
       但你嗰句--> "我留意左你好耐,成日批評man uld" 好似唔係
       講緊球隊球賽,係針對我喎,針對球隊同針對會員,邊樣問題嚴重d?

我只係發表我意見,而且係有point架發表,你唔滿意都預左架啦,
一個topic梗有人支持,有人反對架啦,我個heading都係問大家點睇
我係發post嗰個,我梗係都發表吓自己意見啦,唔該講番足球野,唔好講我吧
Originally posted by michael86 at 2005-8-12 01:38:
雷公兄有point
但都要知道凡事唔係絕對
梗係唔係絕對啦,我個heading都係叫你發表你架意見
唔係叫你支持我架意見:cool:
Originally posted by renmy at 2005-8-12 12:47:
雷公 practice makes perfect, i dont think keane was born with that ability!!!!
同意practice makes perfect
但有d人係有天份係某一方面
有d人注定係某一方面點努力都係唔會去到高質素
等於彈鋼琴,你肯努力一定去到8級琴
但唔代表你可以去到職業演奏
曼聯係大球會,佢係要球員係高質數
你叫史密夫去保頓,修咸頓踢防中就ok
係曼聯要佢負責呢個位,就係大問題
Originally posted by 亨九利 at 2005-8-12 13:28:

阿雷哥, 如果唔比Alan Smith踢呢個位, 應該邊個踢呢?
阿九哥,
依家係曼聯除左堅尼有敢架級數,都未有邊個可以,我意見係費蛇一定要買人踢防中,
唔好再叫Smith踢防中,費蛇敢做暫時性可以頂得吓,但叫佢做堅尼接班就一定唔係嗰皮
Smith絕對係踢前鋒材料,唔好因為要踢正選而浪費佢
我嘗試再客觀分析
好坦白講,我唔覺得Smith可以轉到形去打防中
我睇過佢踢防中,佢係好勤力走動,好肯去追波,d style似南韓仔
但我唔覺得佢真係好有防守意識,補位意識強
佢架出腳攔截架timing我可以敢講係差
好,即使Smith攔截到波,但第一時間要交去邊個位呢? 左中右
因為防中截到波通常都係係自己3雜線架位,如果截到之後又比失或者比人搶番
人地就會即刻可以係你禁區邊做野! 唔同前鋒失左波都唔緊要,
兩個位置根本係意識上面係差好遠好遠
講真,我覺得費蛇要負更大責任,
我唔信初頭買Smith回來就係想佢踢防中,
根本好大可能就係佢買錯左人,攪黎攪去最後攪到佢要去踢防中,
你好難想像調配到敢...
唔好比人話我針對,阿仙奴依家我覺得都有防中架問題,
睇番社區盾就知,自從買唔到巴迪斯達之後,呢場波睇到阿仙奴架中場問題
無左以前架韋拉,就無左嗰種一攔截到波就可以好快運到波上前場
以前阿仙奴連續49場不敗就係勁在佢由防守轉進攻架節奏,速度
依家法比,費明尼仲係太幼,今季變左佢地交學費架一年,
由於防中出現問題,連帶影響到後防線,再加上辛達路斯嗰場踢到發緊夢
以致失兩球,同樣我都覺得雲加一定都要買防中,
大家踢過波都知,如果有個勁架防中係前面,
中堅真係踢得好舒服,壓力都少好多,可以保全更多體力
而且好架防中亦可以幫手補位,以免睇漏
我自己都係踢防中or中堅位,所以都算幾瞭解
所以防中位絕對影響整條後防線
Originally posted by stevensiu at 2005-8-12 14:50:
你第1日睇波呀,大把人由前鋒轉打不同...
請版主處理吓,扣佢分,佢用詞屬於人身攻擊
仲要用個新account黎鬧人,佢知佢講d野有問題,所以先唔敢用真身
請查一查佢真身啦,連真身都唔敢用,我比較睇唔起呢d人
坦白講,幾無癮,我發表都唔係無厘頭
但就比人人身攻擊,我就算批評都係批評d球賽球隊
大家梗有大家意見架啦,我開topic又唔會唔比你有位批評我架觀點
但唔好攻擊會員本身囉,
既然你話我針對曼聯,敢我以後都唔發表有關曼聯架野,隻字再不提曼聯
我相信我做到敢,你呢個曼聯迷滿意勒掛
Originally posted by 雷公 at 2005-8-12 15:31:
坦白講,幾無癮,我發表都唔係無厘頭
...
你都係想我做到敢je,
滿意未?
唔滿意可以再同我講架
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 大家對亞倫史密夫比費蛇點左佢去打防中點睇?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。