<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 扭波一問@@?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 瓦特鬼仔 at 2005-8-18 01:00:

我試過啦...手我都用埋黎頂住佢....
但係唔知點解..頂住佢一陣之後...
我個人好似想仆下仆下咁~
你173cm,70kg,我諗你都係偏肥,上重下輕果種,所以先咁易跌
過人我就吾識,不過以前個英國佬隊友教我防守時說:〔無人可以用一隻腳,同時支撐著兩個人體重〕即係話,我睇準佢用一隻腳去控波時,就用身體俟落去,膊頭撞膊頭,加小小衝力好啦,否則佢實跌係地。我要令佢突然要用回兩隻腳支撐我重量。襯佢一慢,我就幾乎必定可篤走佢個波,之後大家再追過被我踼走的那個波。但被我撞停左既人,起步實慢過我。呢個辦法,真係係中場搶到好多波架。大家不防試下!
nil
Originally posted by ciger at 2005-8-18 01:03 AM:

你173cm,70kg,我諗你都係偏肥,上重下輕果種,所以先咁易跌
有依個可能都唔定.....
Originally posted by ciger at 2005-8-18 01:02 AM:
冇速度就一定要個波貼腳,一離腳實唔夠人地快,死梗!
踢波
不外乎四個基本.
控傳停射= =

其實即係有技術冇sp都得lo
Originally posted by 金魚佬 at 2005-8-18 01:04 AM:
過人我就吾識,不過以前個英國佬隊友...
唔怪得我唔得啦=.="
因為我平時迫人都係按著佢...唔係撞佢@@"
Originally posted by adamjacky123 at 2005-8-18 01:05 AM:

踢波
不外乎四個基本.
控傳停射= =

其實即係有技術冇sp都得lo
可能你係d 跑得幾快既人=.="
我過完一個人之後又比佢追番....
果下好鬼煩...
Originally posted by 瓦特鬼仔 at 2005-8-18 01:05 AM:

唔怪得我唔得啦=.="
因為我平時迫人都係按著佢...唔係撞佢@@"
噤住佢冇用,撞還撞,用少少力撞就得,因為呢個時候對方會失少少重心,除非對方比你大隻同比你高速啦
摺吧啦
其實練下跑都幾好架,唔好話踢波快d,身體都強壯d啦
Originally posted by abc123aa at 2005-8-18 01:08 AM:

噤住佢冇用,撞還撞,用少少力撞就得,因為呢個時候對方會失少少重心,除非對方比你大隻同比你高速啦
用少少力撞<<<依下都好高深.....
Originally posted by 瓦特鬼仔 at 2005-8-18 12:58 AM:

我叫你地提意下有咩招可以比我過一d企定定起到既人....
我亦都冇話我識d咩招....
咁你又知我唔識點用?
你自己都話過唔到人啦!!我唔信佢係馬甸尼咁高level~明顯你唔夠班
不如你試下我fd初波王子=.=招一路行一路初
用身體食住佢位
http://www.youtube.com/watch?v=Xu06Nyo7u-c&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=ftMDfCaHnao&mode=related&search=
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 扭波一問@@?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。