<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 貓貓集中營 - 養貓心得, 貓相交流
返回列表 回復 發帖

貓貓集中營 - 養貓心得, 貓相交流

我以前養過10幾隻貓貓, d貓見到我都會自己走理棃, 唉身唉世....(d狗都係)

大家大咩關於貓貓都歡迎留言
http://www.26fun.com/bbs/attachm ... 2&checkid=e3aa5

[ Last edited by 月月鳥 on 2005-8-19 at 11:14 PM ]
硬漢哥開張, 一定捧場!!! 對貓唔係好熟, 惟有唱隻歌贈下慶;
"......波斯貓, 真真嬌俏, 來為我解去寂寥......"

不過真係有個問題想問下, 貓係唔係冇狗咁有性?
茫茫九派流中國,沉沉一線穿南北。煙雨莽蒼蒼,龜蛇鎖大江。黃鶴知何去?剩有游人處。把酒酹滔滔,心潮逐浪高!!
我想知點樣可以令佢唔咬我...佢而家見到我隻手就咬...唔知係咪牙癢...佢兩個月大
估唔到硬漢兄都有溫柔的一面

對於貓,小孩同九兄一樣淨係識波斯貓

[ Last edited by 笨小孩 on 2005-8-19 at 12:04 AM ]

時日太快 無知的小孩 一晚長大
有些愛 身邊擦過 無奈眼光未放大
才明白 能活於一分一秒 當下仍愉快
咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
Originally posted by lawlaw0843 at 2005-8-19 12:00 AM:
我想知點樣可以令佢唔咬我...佢而家見到我隻手就咬...唔知係咪牙癢...佢兩個月大
未介奶....佢老母呢?

牙癢就要買玩具比佢玩, 一定要硬淨, 唔係吞咗就死得, 買咗之後唔好即刻比佢玩, 先放你怎頭底, 吸吓你d味先, 佢會鍾意你多d....
Originally posted by d228216 at 2005-8-19 12:11 AM:

未介奶....佢老母呢?

牙癢就要買玩具比佢玩, 一定要硬淨, 唔係吞咗就死得, 買咗之後唔好即刻比佢玩, 先放你怎頭底, 吸吓你d味先, 佢會鍾意你多d....
夾在格肋底
Originally posted by 月月鳥 at 2005-8-19 12:15 AM:

夾在格肋底
會昏迷嫁喎隻貓
其實d貓呢,真係要d多d愛心,佢地係會收到架,
d貓係有佢本性,如果佢咬你亦表示唔鐘意,你唔好再攪啦,
得閒同佢傾下計,佢真係會尊重你多d,d貓唔係傻架,佢有思想,
佢亦知你鐘唔鐘意佢,比多d心 機啦.!!!!!
多數係牙癢先咬你隻手...

教貓同教人一樣, 最好由細細個開始教, 如唔准跳上枱, 唔准玩水, 只可以搔貓pad...etc

貓其實都好有性, 睇吓你點教...我其中一隻 (photo 1) 每朝都會叫醒我, 瞓前會"眯" (即 good night)先各自瞓  我以前有一隻 (photo 2) 忡醒, 識開門, 識開冷氣機, 又有性, 忡識呷醋,可惜英年早逝...

硬漢哥, 你D貓而家喺邊呀?
Originally posted by cfud at 2005-8-19 01:45 AM:
多數係牙癢先咬你隻手...

教貓同教...
我間冬枯亭比人柝之前....我同d街坊講唔要....$10隻, 半日就賣曬.....全部係好人家(有錢有時間有細路的人)
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 貓貓集中營 - 養貓心得, 貓相交流

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。