<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 貓貓集中營 - 養貓心得, 貓相交流
返回列表 回復 發帖
大 028.jpg
Originally posted by miserable at 2005-8-19 12:39 PM:
隻貓係食緊野 定 等緊比人食??
Originally posted by d228216 at 2005-8-19 12:17 AM:

會昏迷嫁喎隻貓
咁先吸引到嘛
我女朋友好想養貓貓,但我媽媽對動物過敏.
都唔知點算!!(其實我都幾like小動物,養過一隻
狗仔,但最後..........所以e+有d驚養小動物,驚
會失去佢!)

Originally posted by garycheung at 2005-8-19 01:06 PM:
我女朋友好想養貓貓,但我媽媽對動物過敏.
會失去佢!)
你地同居?
動物過敏.---短毛貓會好好多.
驚會失去佢!---不在乎天長地久
Originally posted by 亨九利 at 2005-8-18 23:49:
硬漢哥開張, 一定捧場!!! 對貓唔係好...
不過真係有個問題想問下, 貓係唔係冇狗咁有性?
第一個問題都未有回應? 是否在下的問題太過膚淺而不齒回應呢?
茫茫九派流中國,沉沉一線穿南北。煙雨莽蒼蒼,龜蛇鎖大江。黃鶴知何去?剩有游人處。把酒酹滔滔,心潮逐浪高!!
Originally posted by 亨九利 at 2005-8-19 10:30 PM:

第一個問題都未有回應? 是否在下的問題太過膚淺而不齒回應呢?
sorry ! 睇唔到....

係同記憶力有關, 貓的主觀記憶力只有兩、三個月, so 無論你養佢幾耐, 佢都係當識你兩、三個月.....另貓科是獨居性動物....主人永遠是同伴而已....

狗就唔同, 主觀記憶力可長達10年以上, 另狗是群居的, 佢會當你係家人...小孩則視為己出.
Originally posted by d228216 at 2005-8-19 23:12:

sorry ! 睇唔到....

係同記憶力...
Clean and Clear, Thanks a lot!!!
茫茫九派流中國,沉沉一線穿南北。煙雨莽蒼蒼,龜蛇鎖大江。黃鶴知何去?剩有游人處。把酒酹滔滔,心潮逐浪高!!
我有隻黑貓, 好似依隻....又係成日坐係度....
...我女朋友好想養貓貓,但我媽媽對動物過敏.
會失去佢!)...

養小動物係好, 但千祈唔好玩幾個月就遺棄佢 (太多例子), 好似我表弟有五隻貓 (同家人住), 佢話過結婚 (幾個月後) 後唔會帶D貓走, 好在佢父母應承話keep, 唔係又多幾隻貓被遺棄 (但同時亦加重佢父母金錢 + 時間負擔)

想問吓各位養D貓通常幾重同幾大隻??
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 貓貓集中營 - 養貓心得, 貓相交流

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。