<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 貓貓集中營 - 養貓心得, 貓相交流
返回列表 回復 發帖
>>d兄:我已領養左一隻猫猫female,9星期大,已yim同已打針.
恭喜喎, 但細咗d, ok啦, 有4-5個日的貓貓先識照顧自己, 比d時間啦....

>>想問吓有乜方法可以防止佢抓爛d傢私,聽人講可以拔左佢前兩隻手旣指甲
>>咁佢就唔會抓爛d傢私,係未真架??我覺得好殘忍.
買件比貓試抓既玩具比佢.....你要教佢抓同一得閒就同佢一齊抓吓, 佢見你抓佢又會去抓

>>>仲有,9星期大應該飲奶定食猫糧??每日食幾多餐??
有bb貓糧的, 一日兩至三餐ok

>>>點樣教佢係定一個地方大小便??
第一要放貓沙, 要保持乾淨, 多數唔駛教...有乾淨沙佢就自已去疴...唔得再問我..

>>>(對唔住,一次問咁多問題,因第一次養猫猫,乜都唔識)
唔緊要, 交流吓啫
Originally posted by d228216 at 2005-11-13 11:24 AM:
>>d兄:我已領養左一隻猫猫femal...
猫猫冇左了
Originally posted by garycheung at 2005-11-15 11:03 AM:

猫猫冇左了
走咗佬?
Originally posted by d228216 at 2005-11-15 11:23 AM:

走咗佬?
其實係比人快左一步
有人比我地快左幾日已經領飬左猫猫,個小姐搞錯左

請問,兩歲貓食邊隻貓餅好?

隻貓食開個隻餅只可以向獸醫度買,
而亦因為隻餅唔多好食,一定要加canned food先肯食。
請問有無好介招?邊隻貓餅又好味又healthy架?
愛情就像離境大堂,可喜可悲,帶你到另一個世界......
Originally posted by kaixinren at 2005-11-20 09:45 AM:
而亦因為隻餅唔多好食,一定要加canned food先肯食。
我係比 偉家 乾糧, 但大部份貓網都反對.....

http://www.supervr.net/catbbs/forums.cgi?forum=3
今日揸車收工ga時候,見到一隻猫猫比車車死左好可憐.
果個正一仆街司機@#$%*#&@

48 x 48 PIXEL下載

friskies,呢隻牌子d份量比較多,我d貓好鐘意食(吞拿魚白飯魚),價錢唔算貴中位價.
不妨一試
得閒我就會買呢隻偉嘉既貓零食啦!佢地好鐘意依食架!

1704 x 2272 PIXEL下載

Originally posted by kaixinren at 2005-11-20 09:45 AM:
Hill's

喺美國好多獸醫都建議 (http://www.catforum.com) 依隻牌子。我去過好幾間動物醫院,全部都用依隻牌子 (因Protein, sodium & phosphorus低),所以我近年我都係買依隻牌子俾我D貓食!但我估就無 Friskies/IAM 咁好食,因為我有一/兩隻貓成日食到咿口咿鼻.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 貓貓集中營 - 養貓心得, 貓相交流

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。