<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 車仔0既買人政策,長遠會否引起各球會或球迷"公憤"?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by abc123aa at 2005-8-24 06:09 AM:

就算出一千五百萬鎊曼城都唔洗諗~
但係七千萬鎊AC都唔諗
一生一世支持多蒙特,Support u forever Borussia Dortmund
Originally posted by lookityourself at 2005-8-24 08:12 AM:

但係七千萬鎊AC都唔諗
ac點同啊,佢大把錢,但係曼城唔係有錢球隊,加上都要睇返個球員想唔想去同埋個球隊要唔要個球員~
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2005-8-24 08:46 AM:

ac點同啊,佢大把錢,但係曼城唔係有錢球隊,加上都要睇返個球員想唔想去同埋個球隊要唔要個球員~
無謂左人發達.........佢地都多左高爾同華素爾
一生一世支持多蒙特,Support u forever Borussia Dortmund
係呀~
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2005-8-24 09:07 AM:
係呀~
我覺得曼城,熱刺同米堡都會係今季既黑馬
Originally posted by lookityourself at 2005-8-24 09:11 AM:

我覺得曼城,熱刺同米堡都會係今季既黑馬
曼城?真係好黑下喎~
熱刺,,都幾好啦
我覺得轉會市場真係有啲反常.....同吾平衡

長遠嚟講真係可大可小, 一、兩支球隊玩晒, 嚴重嚟講會令球賽可觀性大大減底, 啲人會越來越減少對超聯的狂熱程度, 導至球賽入座率下降, 影響球會收入........

不過無計啦.....鬼叫有自由市場咩, 有人推到個價天咁高, 攪亂晒啲供求平衡

不過大家可以參考NBA, 佢地好似話每年有轉會費上限, 同以去季成績決定選新人的優先權(成績差可以選先).........
Originally posted by abc123aa at 2005-8-23 23:37:

好多球員都係嫁啦,賺錢有咩問題????
賺錢冇問題,阻人前途就好有問題
成名於2005-3-26的EF前
'性版討論區"
現活躍於[真‧頑童俱樂部]
轉會市場唔平衡, 攪亂晒啲供求平衡是事實

但有四個問題要想一想

1.   一場轉會, 有買方, 亦有賣方. 車仔問SWP價, 曼城開價21M, Mourinho話個轉會市場太瘋狂,依家好難買人, 就證明車仔都想個價低D, 如果車仔對推高個價有責任, 點解曼城無責任?
     答案是, 曼城想賺取多D錢, 自己利益著想, 好正常. 同車仔, 同其他球會一樣, 好正常.

車路士有足夠錢, 想買SWP,      曼城      開價21M, 唔夠錢唔賣
     阿仙奴有足夠錢, 想買Hleb,      Stuttgart 開價10M, 唔夠錢唔賣
     西布朗有足夠錢, 想買Ellington,  Wigan    開價3M ,  唔夠錢唔賣, 好正常

車仔有足夠錢, 球員又合用, 唔買?
     定係曼城開價18M, 車仔就唔買?

如果個價太離譜...

2.   誰決定球員身價? Wenger話SWP值10M, 就一定要10M成交? 就價錢, 相比Zidane, Figo尚未算高, 如果SWP成為球王, 呢個價簡直超值, 誰有資格決定球員身價?
     就算唔值21M, SWP個Case, 車仔同其他球會買錯人有何分別?

3.   影響有多大? 真是有影響? 定係只是一個籍口? Lyon話英國擊敗法國舉辦奧運, 所有Essien唔走得, 相信各位有見識, 都知是籍口, 就算車仔唔買人, 其他球會一樣有其他籍口(如政府加稅, 英國舉辦奧運).
      Lyon又話車仔出價37M買Gerrard, Essien都要37M, 結果26M成交.

4.   有邊間球會的球迷唔想班主比多d錢買出色的球員? 阿仙奴話車路士出價高, 英國小型球會話阿仙奴10M買Hleb是天價, 點計? 難道英國小型球會話阿仙奴太離譜,其他球會想買最好0既球員都好難? 定係一定要出同一個價方是對?

最後, 上邊只是我一些無知的見解, 亦無意針對任何球會, 如有意見, 歡迎指出.
咁SWP個價就意料之外...佢上季表現真係好,而且同一個聯賽...賣貴d好應該
我的最愛: Miki、Stephy、阿仙奴、AC米蘭
"為何還喜歡我,我這種無賴"
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 車仔0既買人政策,長遠會否引起各球會或球迷"公憤"?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。