<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » [DC] Cannon 300D/350D, Nikon D50/D70, Minolta 5D 的决擇
返回列表 回復 發帖
D216 大哥, 你個 UV Haze Filter 係咪送埋架?
他約我去廸士尼, 我要他飛的士嚟
Originally posted by 將拍之 at 2005-9-10 11:48 AM:
D216 大哥, 你個 UV Haze Filter 係咪送埋架?
no $60
Originally posted by 將拍之 at 2005-9-10 11:31 AM:

我就係因為咁先迷上影相

幾時賣部 7900 呀?
唔會賣....用棃拍片仔....
Originally posted by 心情 at 2005-9-10 11:20 AM:

THANK YOU!
正确啊!!我是广州...
CF card 最好用返 Scandisk, 用咩機都得,  
有20mb/s讀寫 [=133x] $11xx/ 1G 永久保修,
有10mb/s讀; 9mb寫 [66x / 60x] 即係 ultra II $6XX 5年保修,
有5mb/s讀寫 [33x] $5xx 1年保修.

注: Kingston card, 某些相機/ mp3 / PMP 唔得....另Kingston 的所謂133x 只是讀, 寫只係60x.
好痕呀......好痕呀......起碼有半年唔得閒吓......

e家做靚女都唔易吓, 每逢六日, 食完 lunch 就要去朗豪坊打番個白鴿轉, 要扮到成個單身寂寞、舉止高雅的淑女, 到五六點跟住又要變身成活潑至潮的棘妹到西洋菜街走動吓, 都唔知為乜?
人生是沒有彩排的!每天都是現場直播!
Originally posted by d228216 at 2005-9-10 12:09 PM:

CF card 最好用返 Scandisk, 用咩機...
非常感谢D216大哥!!!!

请问你买的350D机身都是水货吗??买左几多钱啊?
我係買行貨 kit $6800
Originally posted by d228216 at 2005-9-10 01:38 PM:
我係買行貨 kit $6800
THANK YOU !
我下个星期落HK看下D机!

仲有我想问下D216大哥的SIGMA个镜头质量保几耐的?
我哩边听讲是保1年!
心動....
見到個 focus mode switch 就更加想要....

[ Last edited by 將拍之 on 2005-9-10 at 04:04 PM ]

638 x 563 PIXEL下載

他約我去廸士尼, 我要他飛的士嚟
re: 心情兄

多交待一句, 避免誤會, d佬的價一般人攞唔到, 你可一試, 但不能強求, 一般行情如下:
CANON 350D kit set, $69xx
SIGMA 18-200, $29xx

祝 訪港愉快!

參  SIGMA

[ Last edited by sohozhk on 2005-9-10 at 09:00 PM ]
人生是沒有彩排的!每天都是現場直播!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » [DC] Cannon 300D/350D, Nikon D50/D70, Minolta 5D 的决擇

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。