<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » [DC] Cannon 300D/350D, Nikon D50/D70, Minolta 5D 的决擇
返回列表 回復 發帖
Originally posted by sohozhk at 2005-9-10 08:55 PM:
re: 心情兄

多交待一句, 避免誤會,...
個sales同我講機價扣回100蚊店佣, 實賺10皮, 唔知堅定流?

佢話係賺d濕碎野.....

p.s. 今日試機:
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=79482&sid=5nceCU
另有問題:
張CF咭得1G, 影得287張相....我今日用咗5分鐘就襟咗70幅, 已經係影吓停吓果隻!  去展覽會唔知要用幾多張咭????
阿之姐姐,D200好似未出窝,而家网上面流传太多D200的样张拉!!!

多谢sohozhk、D216大哥的提醒!

toD216大哥:吾够米买多几张罗!再吾是米调细D张相的分辨率罗!呵呵呵呵!
Originally posted by d228216 at 2005-9-10 10:21 PM:
個sales同我講機價扣回100蚊店佣, ...
真嫁.......減比你係減sales個份收入......
初哥頭個陣3張, 但有70%浪費, 跟住影吓影吓技術好左, 捕足畫面, 角度, 焦距判斷好左, 1張都影唔晒, 2張做後備
影相熟手左, 影1張就收貨, 有重要性的補拍多張, 同1景物, 1張起2張止, 所以影樓套餐都係10張8張, 收你幾千銀, 主客要分, 攝影師眼下, 何處毋芳草!

[ Last edited by sohozhk on 2005-9-11 at 10:57 AM ]
人生是沒有彩排的!每天都是現場直播!
Originally posted by d228216 at 2005-9-10 10:28 PM:
另有問題:
張CF咭得1G, 影得287張相....我今日用咗5分鐘就襟咗70幅, 已經係影吓停吓果隻!  去展覽會唔知要用幾多張咭????
心情大哥答咗你

另一建議係買部以下嘅物體, 可能好過買一堆一年後唔值錢嘅 1 Gb CF cards....

Link: EPSON P-200
他約我去廸士尼, 我要他飛的士嚟
Originally posted by 心情 at 2005-9-11 12:15 AM:
阿之姐姐,D200好似未出窝,而家网上...
其實網上流傳緊好多 D200/D90 嘅假相, 不過呢張我最鐘意, 攞嚟發夢唔錯
呢個姐姐好有錢, 用緊我個 dream lense
Nikkor AF-S VR 70-200mm f/2.8G IF-ED

800 x 531 PIXEL下載

心情大哥, 萬一你買 Nikon 機, 呢個可以一鏡走天涯
有防震, 有 internal focusing, 有 ED glass

Nikkor AF-S VR 24-120 mm f/3.5-5.6 G IF ED
Originally posted by d228216 at 2005-9-10 10:21 PM:

個sales同我講機價扣回100蚊店佣, ...
真係買嚟影女
Originally posted by 將拍之 at 2005-9-11 12:34 PM:
心情大哥, 萬一你買 Nikon 機, 呢個可以一鏡走天涯
有防震, 有 internal focusing, 有 ED glass

Nikkor AF-S VR 24-120 mm f/3.5-5.6 G IF ED
非常感谢阿之姐姐的建议!
不过哩个镜头个广角好似吾是几够大!不过哩支镜有VR,ED,价钱都几公道!
不失为一个好的选择!!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » [DC] Cannon 300D/350D, Nikon D50/D70, Minolta 5D 的决擇

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。