<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » [DC] Cannon 300D/350D, Nikon D50/D70, Minolta 5D 的决擇
返回列表 回復 發帖
芝妹,
sorry, 一時改唔到口, 叫慣左芝大姐添!
用 SD, 係 Canon PowerShot S2 IS, 一時記錯... (其實時時記錯, 我個腦地方唔夠, 裝唔落咁多野)
一時一樣, 係男人的特性, 何況D佬都係一心想街頭獵艷, 追吓潮流野, 始終揸上手係佢, 要信自己。

咁啦, 貴唔算貴, 平唔算平
Sigma 18-125 配 Canon 350D 或 Nikon D50 (SD) 啦 or
Canon 350D kit set (手感)

[ Last edited by sohozhk on 2005-9-9 at 01:49 PM ]
人生是沒有彩排的!每天都是現場直播!
>>>D佬都係一心想街頭獵艷
其實已有隻 nikon coolpix 7900啦

我諗我多數會買Nikon D50 + Sigma 18-125/200

1.平
2.可用返我果2張SD

今晚去試多次
Sigma 18-125 好 d, 唔要/200
人生是沒有彩排的!每天都是現場直播!
Originally posted by sohozhk at 2005-9-9 01:38 PM:
芝妹,
sorry, 一時改唔到口, 叫慣左...
都唔知佢係咪真係買部機嚟週街影女....

為人為到底喇.... 350D 個 kit lense (18-55) 街頭影 candid 焦距較短, 可能會近過頭驚動到被影者, Sigma 18-125 好似好 d.... 125 响 350D = 200 equiv. 勉强 ok

再唔係, Tamron, Sigma, Canon 同 Nikon 都有 d 好平嘅 70-300 or 75-300, 日光日白影人應該無問題, 夜晚就....
他約我去廸士尼, 我要他飛的士嚟
我都已经决定买部350D机身+SIGMA18-125,不过旺角间“永成”无SIGMA哩支镜窝!
激死!
大家有咩好介绍卖机的地方?!!
Originally posted by sohozhk at 2005-9-9 02:08 PM:
Sigma 18-125 好 d, 唔要/200
agree.... 有得同 18-125 比, 18-200 太貴, d 相唔夠 18-125 sharp....
Originally posted by d228216 at 2005-9-9 02:04 PM:
>>>D佬都係一心想街頭獵艷
其實已有隻 nikon coolpix 7900啦

我諗我多數會買Nikon D50 + Sigma 18-125/200

1.平
2.可用返我果2張SD

今晚去試多次
你試完部 D50 就知部 7900 有幾慢.... 可能你會 keep 佢嚟影 video 同 family snapshot.... 如果唔係部機應該可以入盒等賣

叫個 sales 俾兩個 sigma 18-125 你試清楚 350D 同 D50 先決定啦, 再唔係可以叫個 sales 陪你出舖頭門口影吓人 (佢肯嘅話),,,,
Originally posted by 心情 at 2005-9-9 02:18 PM:
我都已经决定买部350D机身+SIGMA18-125,不过旺角间“永成”无SIGMA哩支镜窝!
激死!
大家有咩好介绍卖机的地方?!!
你等 216 大哥買完咪知囉
“将拍之”,你好!
请教一下如果撇开D70S和350D之间象素的差异,是米D70S会好过350D呢?

仲有:而家SIGMA18-50 F2.8 EX DC要几多钱左右啊?如果想买支副厂的广角(用在DSLR上)
仲有咩好的选择啊?(1200之内)
SIGMA18-50 F2.8 EX DC要成三干蚊
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » [DC] Cannon 300D/350D, Nikon D50/D70, Minolta 5D 的决擇

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。