<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英格蘭對北愛爾蘭
返回列表 回復 發帖
Originally posted by babo at 2005-9-8 12:30 PM:

4-5-1...費sir玩左個陣年幾時間...先發覺唔掂都識轉啦--
往艾歷臣仲會用呢個陣..04歐盃時用442好好地..轉451...唉.
上年曼聯都已經實驗過,這個陣的攻力真係吾足夠..
就算擁有雲佬,schooles, gigiss的曼聯都發揮吾到,,,入球量大大下降..
所以希望英格蘭領隊吸取曼聯的教訓...想一個再好的陣容...
442吾係吾好,但中場2個謝拉特,同林伯特真係冇態...
04歐洲國家杯,都係指意e2個中場攻上保後...所以冇態的情況下..
轉番442都吾係好好的出路...所以英格蘭而家都幾頭痕....
而家睇領隊功夫啦...+油呀~~~~
英格蘭個個都係世界頂級球員呢種想法係因為吹捧過度
英格蘭球員質素係幾好, 不過大部份同世界頂級差d距離
始終英格蘭都係破壞有餘創造不足, 睇佢遇強越強, 遇弱越弱就知
好鐘意M記廣告妹~ Sukie Tong
下一個女友好似佢個樣就無死
Originally posted by au212001 at 2005-9-8 01:45 PM:

上年曼聯都已經實驗過,這個陣...
其實中場線都冇咩人可以代替謝仔同林柏特....
如果用菲臘仔,夏格維斯,碧咸打4-3-3的話防守同進攻會有好大問題,始終呢兩位人兄都唔係好掂........如果要碧咸一個獨力支撐中場線的確非常吃力.......
依家如果轉打4-4-2的話,是旦唔用一個"特"的話,就只好用祖高爾+一個特+碧咸+胡禮菲臘斯,
其實謝仔同林柏特打得唔好可能個陣都有關係.......不過佢兩個既狀態的確不足.........
摺吧啦
Originally posted by 雷公 at 2005-9-8 01:54 PM:
英格蘭個個都係世界頂級球員呢種想法...
唔係個個都係...只係有小部份係啫,我諗冇人會話加利仔係世界級啩
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2005-9-8 01:57 PM:

唔係個個都係...只係有小部份係啫,我諗冇人會話加利仔係世界級啩
我只會話佢有3樣野唔好,第1冇速度,第2跑得慢,第3唔夠快呀!
Originally posted by ciger at 2005-9-8 05:13 AM:
對住北愛爾蘭呢類傳統英式踢法球隊,梗...
踢4-5-1,就出SWP,但是奧雲出翻黎應該踢4-4-2,中場祖高爾,林柏特,謝拉特,碧咸,我覺得無需要變,格硬塞個SWP去踢4-5-1,如果真係出SWP就應該忍痛犠牲碧咸,林柏特,或謝拉特,
艾生,你醒未呀!!!!!!!!!!!!!!!!!
Originally posted by abc123aa at 2005-9-8 13:55:

其實中場線都冇咩人可以代替謝仔同...
對住巴西阿根廷就要出謝拉特同林柏特,同人爭中場,但對北愛爾蘭就要祖高爾,胡禮菲臘斯拉開兩邊防線,4-5-1唔一定要對強隊先用,巴塞都係4-5-1,不過細哨,古利後上入楔力強,而且佢地可以引球出擊,引對方後衛出迎,走甩伊圖,但昨晚英格蘭謝拉特同林柏特係中場都唔知想點,攻又參與唔多,守又北愛冇乜攻勢,主要都係碧咸斬波比胡禮菲臘斯落底,咁簡單係人都防守到啦
Originally posted by abc123aa at 2005-9-8 12:02 PM:

哦,原來上屆係首名出線
係亞板主,未就係靠碧生係補時個腳遲來的罰球,先首名出線囉,阿碧生成場係咁射罰球,都射左5-6次,有球仲要係格硬自己博翻黎,好似睇罰球show,個場波睇到我個心都唔知停過幾多次
Originally posted by scorerhk at 2005-9-8 14:57:

踢4-5-1,就出SWP,但是奧雲出翻黎...
但昨晚胡禮菲臘斯表現好過謝拉特同林柏特,對住北愛爾蘭,就算出二線球員但係fit嘅都ok啦,因為北愛d球員去到英超2線都冇,係得個基利士比好d
Originally posted by Lap Hui at 2005-9-8 12:27 PM:
尋晚捱眼訓, 睇完覺得英格蘭有一些問..................大部份球員都水準以下演出
因為要踢超聯嘛
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英格蘭對北愛爾蘭

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。