<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 我的故事(下集)[卡+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by sky2005 at 2005-12-31 12:39 PM:
唉..唔會又>3<?
冇.之後亦都再冇.
酒我飲,交我打;
煙我唔戒,朋友我唔出賣!
......續前

上到屋企,放左 VCD 畀 Melody睇.由於當時只係一心唔想畀阿神o的奸計得逞,但係又怕自己會同 Melody 再生枝節,只好打畀施莉亞,話畀佢知 Melody 既情況,問佢得唔得閒,可唔可以出黎幫我陪陪 Melody,施莉亞話有野做緊,最快要到夜晚先得.我話咁唯有一齊食晚飯.施莉亞有o的唔放心,千叮萬囑我同 Melody 淨係睇 VCD 好啦,千祈咪諗其他野.我同佢講話:知啦.你估我真係o的姑爺仔大狼狗,專吼o的失戀少女黎埋手咩?

陪住 Melody 睇 VCD,間唔中望下佢,見佢雖然都有笑,但係眼裡依然有一點點哀愁,知佢重未忘懷o的唔開心既事.好平靜睇到六點,同佢撘車落灣仔會合施莉亞同肯尼士.呢次係佢地三個第一次見面,我地去左一間小菜館食中菜.席間,我地四個都若無其事,談天說地.講下笑話,食完飯,一行人再去 CWB 大時代廣場樓上飲野.我趁 Melody 去洗手間之際,同施莉亞及肯尼士講左阿神o個番無恥說話.施莉亞即時好大反應咁話:乜呢個世界原來有o的男人可以做到咁賤格? 我就話:咁你而家知我點解要陪住佢啦!我係最不能容忍呢o的影衰男人既行逕既.

坐到十點幾,Melody 話怕屋企人擔心,想打個電話報到.佢開翻個手提(臨離公司前佢熄左),行左出門口傾.返黎佢同我講話要走啦.我話送佢,佢話唔好.因為阿神岩岩打左電話畀佢,話下晝去公司搵唔到佢,就去左佢屋企樓下等佢,等左六個鐘,一路重等緊,話一定要見到佢為止.我明白如果畀亞神見到我,只會令事情更複雜,所以都冇堅持要陪 Melody 返屋企,同佢講:我諗你都知道應該點 handle,自己小心啦,有事就打畀我!  Melody 點點頭,語帶堅定話:我會同佢講清楚架勒! 我應以微笑,再送個眼神嘉許.過冇耐,我同肯尼士等都埋單各自返歸.

第二晚,Melody 打電話畀我,好開心咁話我知同阿神已經講好左分手,呢次應該係真個喎.我話:咁咪好羅,瞓返個好覺啦.人生裏面除左情情塌塌外,重有好多更有意義既野可以做架!唔好花晒o的精神時間落呢瓣野度. Melody 應話知道.事情表面上好似真係告一段落,我亦完左一件心事,安心承大成至聖先師孔老二遺訓,去夢見周公矣!

[ Last edited by attaboy on 2005-12-31 at 07:17 PM ]
酒我飲,交我打;
我無睇到你既上集,, 所以都唔知道你既經歷
頭頭我睇到你講左句 你同好多你公司既同事都死起佢既手上... 係咩意思
係咪佢一直玩緊你,, 定係佢..... 我一路睇落去都想知道係咩意思 佢真係咁西利?
真係睇到我好想再睇落去 好想知 佢係個咩人 都好想睇你之前個一集
希望你快d可以再寫下去 佢係咩人呢....
Originally posted by 道友 at 2005-12-31 11:25 PM:
我無睇到你既上集,, 所以都唔知道你既...
你同好多你公司既同事都死起佢既手上... 係咩意思
我都唔知佢到底算係乜人,男既通常覺得佢係天使,女既大部份卻認為佢係魔鬼......連佢自己都曾經向我直認不諱.

至於何謂死係佢手上?當然唔係以醫學角度而言,我參考了香港法律既觀點,得出以下定義:

在愛情謀殺罪上,控方必須証明疑犯在謀殺受害人的心時,是存有意圖致他的心於死地或導致他愛情重創。但即使沒有意圖成份,疑犯在行兇之前,旁人如果認為她早應「預見」受害人的心有可能會傷重或死亡,疑犯亦有可能被判愛情謀殺罪名成立。

Melody 通常犯的是謀殺而非誤殺.
酒我飲,交我打;
好期待!! =)
Originally posted by attaboy at 2006-1-1 10:59 AM:

我都唔知佢到底算係乜人,男既通...
bro~

新年快樂!!!!!

你依輪點呀???

聽你咁講, 佢好似係果d 要有人追, so証明自己既人wor

佢咁又何必呢 ?
Originally posted by homan~ at 2006-1-2 04:25 AM:
bro~
新年快樂!!!!!

你依輪點呀???
聽你咁講, 佢好似係果d 要有人追, so証明自己既人wor
佢咁又何必呢 ?
homan, happy new year! 多謝你一直以黎都咁捧塲!

最近真的很忙.本來打算返黎 OZ 過的樂 Com(puters) 書以消憂的生活,奈何個天同我過唔去,失驚無神要我 run 多辦生意,所以黎緊三五年都可能要繼續o的營營役役既生活.不過唔緊要,因為而家我可以學我既 No. 1 hero 講 "I can certainly define happiness, because happy is what I am!"  當我第一次讀到佢呢句說話時,真係覺得做人去到呢個境界先至不枉此生.同埋,而家我 "don't have to associate with anybody who causes my stomach to churn." 呢點在我黎講係至為重要既.

Melody 大至上都係你所講既咁,好多女仔都有呢個問題.我都不下一次質問過佢,佢自己死話覺得唔係喎(但我諗佢係唔願承認啫).點都好,o係 Melody 身上我見識齊女仔既弱點同通病,佢幫我上左一課女性心理學既 advanced course. 回頭睇返,我應該感激佢多過責怪佢既.

[ Last edited by attaboy on 2006-1-3 at 09:27 AM ]
酒我飲,交我打;
Originally posted by attaboy at 2006-1-3 07:14 AM:

homan, happy new year! 多謝你...
bro

捧你埸應該既,
小既都係度偷師ma

依輪我幾忙下
如果唔係一定好似bro 咁
租碟煲下棟篤笑先
一次過睇哂你的愛情故事... 感覺良好~~
Melody係一個懂得"耍手段" 的女孩噢~~
attaboy兄...期待你的故事呀~~
attaboy~我仲等緊你繼續講o架~
新聞之花我最鍾意鷺鷺(張鷺玲)
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 我的故事(下集)[卡+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。