<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 我的故事(下集)[卡+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by attaboy at 2005-9-27 10:27 PM:
......續前

嗰日之後,我都冇進一...
bro~

小弟有d 似你wor

大家都好似唔係好識做人男朋友咁  

加油 bro,

返工幾忙都捧你埸 ~
繼續支持~~~~
attaboy:

唔好話有冇心隱瞞,你肯同大家分享已經好好啦! Thanks!!!

不過我有另一樣關於你的野想知, 點解你決定要在澳洲"終老"呢????
Originally posted by homan~ at 2005-9-28 02:32 AM:

bro~

小弟有d 似你wor

大家都好似唔係好識做人男朋友咁  

加油 bro,

返工幾忙都捧你埸 ~
多謝支持.唔識做人男友唔緊要,冇人一生出嚟就識既,呢樣係可以學既.我諗你唔同我,我係冇得救架啦,(因為我既問題基本上係性格使然,可以做既其實唔係咁多)加埋自己亦唔想去醫,呢樣說來話長,以後有機會再解釋.

我諗你所不足既係經驗唔夠,同唔了解女仔,即大部份男仔喺 Love Affair 度所欠缺既嘢.唔駛咁灰,冇人既問題會好似我咁嚴重,但我都有 Keep 住 Improve,信唔信都好,今日我要追女仔,要維持一段關係已經唔係難事嘞,但係我性格上另一特點係唔可以被人縛住,亦唔可以有負累,我好嚮往一個人自由自在,無拘無束既生活.我唔想亦唔會為拍拖而犠牲呢樣嘢既......

[ Last edited by attaboy on 2005-9-29 at 04:50 AM ]
酒我飲,交我打;
煙我唔戒,朋友我唔出賣!
Originally posted by edifier at 2005-9-28 03:31 AM:
attaboy:

不過我有另一樣關於你的野想知, 點解你決定要在澳洲"終老"呢????
嘩!你問呢個問題我如果要你明白,係要用十版八版篇幅去答既.不過畀住個 point form 你先,以後如果重有空檔先再慢慢解釋啦.

- 我既性恪係不能見容於中國人社會既.呢樣我過去嗰 26 (out of 30) 年每日都不停證實
- 我追求公道,簡單,直接,和諧,呢啲中國人社會好難搵到(尤其第一樣)
- 我既物慾唔高,但係對住既地方空間就有啲要求,喺香港,我冇本事買到我想住既樓(而家喺 OZ,澳洲之謂也,我月租 A$1000,即六千港紙到,已經係我理想居所嘞)
- 我鍾意澳洲人,佢地 fair, friendly, 又鍾意睇書,同我啱晒 feel(我諗香港個百萬富翁台柱,過到嚟上 Who Wants To Be A Millionaire 實畀啲問題嚇親)
- 我條命係唔辛苦得既,香港地太匆忙,唔啱我.OZ life 係好 easy 好 relax 既
- 喺香港,我好難搵到交心既朋友.(我最好既香港朋友,都係我中學既同學,佢地都同我思想相近,但係緊係冇我咁嚇人,好奇怪,可能係喺同一個環境培育出嚟有關.順帶一提,我讀嗰間中學係全港第一間中學,開埠十年已經建校,心水清既朋友一定知係邊間)
- 留係香港,就算我幾本事都好,都好似係靠屋企(本人條命尚算托賴,屋企有啲家底).我想追求 Independence,最好既方法就係到一個遠離屋企既地方從新開始.(我喺OZ係一個親戚都冇既,只有一班十年八年前識落既朋友)

......重有其他理由,時間所限,恕不贅列啦.

[ Last edited by attaboy on 2005-9-29 at 04:52 AM ]
酒我飲,交我打;
Originally posted by attaboy at 2005-9-29 02:48 AM:

嘩!你問呢個問題我如果要你明白...
Attaboy,

唔緊要啦,你搵到一個理想的居住地係一件好事,題外話知下就算,里度講里度散啦!
快D繼續講埋個故事先啦~我等得好心急喇~~
新聞之花我最鍾意鷺鷺(張鷺玲)
快D繼續講故事先啦, 我都等得好好好好好好心急喇~~Thank you!
依我所知,全香港第一間中學好似係spc........spc係男校...咁岩你又係和尚寺出身.......唔通.........
嗰晚跟住發生既事,我都唔知點寫好......有啲嘢唔出得街,有啲我又想有小小保留,因為都牽涉到其他人既名節既.而且嗰晚同跟住之後一晚係我情陷 Melody 既轉捩點.請 Spare 多一兩日,等我諗諗點表達好啲.

[ Last edited by attaboy on 2005-9-29 at 06:40 PM ]
酒我飲,交我打;
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 我的故事(下集)[卡+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。